Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemná pistáciová roláda s kávovým nádychom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemná pistáciová roláda s kávovým nádychom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná pistáciová roláda s kávovým nádychom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte dezert, ktorý je nielen vizuálne atraktívny, ale aj lahodne nadýchaný, pistáciová roláda je tou správnou voľbou. Kombinácia piškótového cesta s jemnou kávovou arómou a bohatej šľahačkovej náplne s pistáciami vytvára dokonalý zážitok pre vaše chuťové poháriky.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 3 vajcia
  • 90 g kryštálového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • Plnka:
  • 400 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 1,5 lyžice práškového cukru
  • 70 g jemne pomletých pistácií
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajíčka spolu s cukrom šľaháme, až kým nevznikne svetlá a nadýchaná pena. Postupne prisypávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec primiešame instantnú kávu, ktorá cestu dodá jemnú chuť.

2. Krok

Pripravené cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C približne 12 až 15 minút, kým povrch jemne nezhnedne.

3. Krok

Po upečení cesto ešte horúce opatrne preložíme na čistú kuchynskú utierku, stiahneme papier na pečenie a pomocou utierky ho zavinieme do tvaru rolády. Takto ho necháme úplne vychladnúť.

4. Krok

Na plnku si vyšľaháme smotanu do hustej šľahačky. Postupne do nej vmiešame práškový cukor a jednu tretinu pomletých pistácií, ktoré jej dodajú jemnú orieškovú chuť.

5. Krok

Keď je cesto vychladnuté, opatrne ho rozvinieme a natrieme väčšinou pripravenej plnky. Následne ho opäť zrolujeme do pevného valca.

6. Krok

Vrch rolády pokryjeme zvyšnou šľahačkou a posypeme zvyšnými pistáciami, aby sme dosiahli lahodný vzhľad aj chuť.

7. Krok

Pred podávaním ju odporúčame nechať niekoľko hodín odležať v chladničke, aby sa chute prepojili a roláda získala správnu konzistenciu.

reklama:

Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do plnky pridať pár kvapiek vanilkového extraktu alebo trochu nastrúhanej bielej čokolády. Tento dezert je skvelým doplnkom k popoludňajšej káve alebo ako elegantné pohostenie pre hostí.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

27 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.