Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Johodovo jogurtová torta s makovým korpusom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jogurtovo makova torta s ovocim.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj:www.zungenzirkus.de
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Makový korpus:
  • 3 vajcia
  • 120 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 lyžice horúcej vody
  • 120 g polohrubej múky
  • 120 g mletého maku
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • Jahodovo jogurtový krém:
  • 250 g jahôd + 150 g jahôd nakrájaných na kocky
  • 70 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 350 g bieleho jogurtu (3,8 %)
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 prášková želatína
  • Šľahačková plnka:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • 1 vanilkový cukor
  • Šľahačková vrstva na povrch:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 175°C..Tortovú odopínaciu formu priemer 20 si na dne vystelieme s papierom na pečenie.

2. Krok

Oddelíme si bielka od žĺtkov..Najskôr vyšľaháme bielka do peny a dáme ich nabok..

3. Krok

Teraz vyšľaháme žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom do pevnej peny, potom pridáme vodu a šľaháme asi 5 minút..Potom ručne vmiešame múku s práškom do pečiva a mak..Nakoniec pridáme zľahka vyšľahané bielká.

4. Krok

Cesto vylejeme do formy a pečieme cca 25 - 30 minút..Po upečení necháme vychladnúť.

5. Krok

Jogurtový krém: 250 g jahôd zmiešame s cukrom, s vanilkovým cukrom a dáme pomaly hriať..Privedieme do varu ..pridáme citrónovú šťavu a varíme kým jahody nezmäknú..Potom odstavíme a necháme vychladnúť..medzitým si namočíme želatínu..Tú pripravíme podľa návodu na obale..Z jahôd tyčovým mixérom urobíme pyré..Keď je pyré vychladnuté na izbovú teplotu zmiešame ho s bielym jogurtom a pridáme aj zahriatu želatínu..Vyšľaháme šľahačku a premiešame ju potom s jogurtovým krémom..

6. Krok

Vychladnutý makový korpus rozrežeme na štyri časti horizontálne..Na prvý plát korpusu najskôr rozotrieme polovicu jogurtového krému, a ten posypeme polovicou nasekaných jahôd na menšie kúsky..Prikryjeme druhým plátom korpusu a mierne zatlačíme..Teraz natrieme šľahačkový krém ktorý si pripravíme vyšľahaním šľahačky a stabilizátora spolu s vanilkovým cukrom.

7. Krok

Šľahačkový krém prikryjeme tretím plátom korpusu na ktorý navrstvíme druhú polovicu jogurtového krém , a taktiež posypeme jahodami..prikryjeme posledným plátom korpusu,.Takto pripravenú tortu si dáme do chladničky na pár hodín odpočívať..Potom už len vyšľaháme šľahačku so stabilizátorom a dozdobíme podľa fantázie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1924 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.