Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Karamelové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Karamelove kocky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gurman.eu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 140 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 110 g masla
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • Slaný karamel:
  • 200 g hnedého cukru
  • 80 g javorového alebo kukuričného sirupu
  • 400 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 110 g masla
  • 1/2 lyžičky soli
  • Čokoládová poleva:
  • 200 g čokolády na varenie
  • 1 lyžica oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech 20 x 20 vystelieme papierom na pečenie .

2. Krok

Maslo izbovej teploty vyšľaháme, kým nie je krémové a bledé. Pridajte cukor, vanilkový extrakt a soľ. Všetko spolu vyšľaháme.

3. Krok

K maslovej zmesi preosejte múku. Jemne premiešajte kuchynským robotom alebo stierkou. Cesto natlačíme prstami na dno formy na pečenie. Uhlaďte ho zadnou stranou lyžice a poriadne nahusto popichajte vidličkou. Plech umiestnite na 10 minút do chladničky.

4. Krok

Predhrejte rúru na 160°C Plech vložte do predhriatej rúry a pečte 25-30 minút. Upečený základ nechajte vychladnúť.

5. Krok

SLANÝ KARAMEL. Na panvici rozpustíme maslo, sirup a soľ. Pridajte kondenzované mlieko a privedieme do varu a za stáleho miešania varíme 4 minúty. Hustá zmes by mala po prejdení dna vareškou mala zanechať stopu.. Ako keď varíte džem..

6. Krok

S týmto krémom zalejeme základ a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

7. Krok

čokoládový poleva: Pripravte si vodný kúpeľ . Roztopíme na ňom nasekanú čokoládu. Vmiešame olej a potom polevu nalejeme na karamel. ak chcete môžete čokoládu posypať hrubozrnnou soľou.. Koláč ochlaďte asi 10 minút pri izbovej teplote.

8. Krok

Keď čokoláda zatuhne nakrájame na porcie nožom namočeným v teplej vode..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1657 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.