Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Karamelové rezy s vanilkovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Karamelove rezy.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
Trstinovy cukor karamelovy.png
www.oetker.sk
reklama:

Suroviny

  • 80 g trstinového karamelového cukru (viď obrázok nižšie ak nevieš aký to je.)
  • 80 g kryštál cukru
  • 60 ml vody + 2 polievkové lyžice
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • 475 - 500 g hladkej múky podľa potreby
  • Vanilkový krém:
  • 750 ml mlieka
  • 250 g cukru
  • 300 g masla
  • 7 lyžíc hladkej múky
  • 1 vanilkový struk alebo 1 vanilková esencia
  • Poleva:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžica oleja
  • 4 lyžice práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Dajte 80 g cukru a 2 polievkové lyžice vody do hrnca a na miernom ohni zahrievame, až kým cukor nie je karamelizovaný. Pridajte 60 ml vody a nechajte povariť na miernom ohni, kým sa karamel neroztopí. Potom nechajte tento sirup vychladnúť.

2. Krok

Vyšľaháme 2 vajcia spolu s 80 g karamelového cukru spolu so sáčkom vanilkového cukru. Pridáme olej, karamelový sirup a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Medzi štádiá, do ktorých pridávame múku, pridáme aj smotanu.

3. Krok

Cesto rozdelíme na 3 časti, a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu 22 x 33..najlepšie sa vám bude piecť plát na dne plechu, resp...z druhej strany na papieri na pečenie.

4. Krok

pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C každý plát samostatne asi 10 minút..

5. Krok

krém si pripravíme tak, že dáme variť asi polovicu mlieka s vyškriabaným vanilkovým strukom, s cukrom..v ostatnom mlieku rozmiešame múku , a keď sa mlieko varí zavaríme múčnu zmes a uvaríme hustý puding..Ten necháme mierne vychladnúť a ešte do teplého ale nie do horúceho vmiešame maslo a necháme úplne vychladnúť..Najlepšie pár hodín, alebo cez noc.

6. Krok

na druhý deň, alebo po pár hodinách krém poriadne prešľahajte ručným šľahačom.

7. Krok

Pláty naplníme krémom a na vrch dáme čokoládovú polevu , ktoré si pripravíme vo vodnom kúpeli vymiešaním všetkým ingrediencií do hladka Okrem práškového cukru..Tým zasypeme ešte horúcu čokoládovú polevu. Je dobré keď rezy postoja pár hodín aby pláty zmäkli..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1397 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.