- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Karamelový krém ( torty, zákusky)
Karamelový krém ( torty, zákusky)
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 10min
- 400 g karamelizovaného kondenzovaného mlieka (varené salko)
- 300 g mascarpone
- 150 ml smotany na šľahanie, s obsahom tuku minimálne 30 %.
- môžete pridať– karamelizované vlašské alebo lieskové orechy
- trochu soli
- 2 vrecúška vanilkového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Do veľkej misy dáme syr mascarpone a soľ. Miešame šľahačom alebo robotom s metličkami.. Začnete jemne miešať, aby ste syr „rozbili“, potom začnete postupne pridávať kondenzované mlieko, po jednej plnej lyžičke. Miešajte len toľko, koľko potrebujete! Krém musí byť pevný, hustý, ale neriskujte prílišné miešanie, urobíte z neho maslo.
2. Krok
Zvlášť, v inej vysokej studenej miske vyšľahajte šľahačku, ktorú ste vybrali z chladničky 2-3 minúty, potom pridajte 2 lyžice krému zo salka a pokračujte v miešaní, postupne oba krémy spojte..
3. Krok
Ak chcete , môžete do krému pridať skaramelizované orechy.. Vmiešajte ich stierkou odspodu nahor..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
470 videní