- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Kávové zrná
Kávové zrná
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 250 g cukru
- 100 ml vody
- 125 g masla
- 100 g mletých sušienok
- 100 g mletých vlašských orechov
- 80 g čokolády na varenie
- 1 - 1,5 lyžičky mletej kávy
- poleva:
- 150 g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Cukor zalejeme vodou a miešame, kým sa cukor nezačne topiť. Za stáleho miešania zahrievame na miernej teplote, aby sa všetok cukor roztopil. Keď zovrie, povaríme ešte minútu, odstavíme z ohňa a pridáme maslo nakrájané na menšie kúsky a kocky čokolády. Hneď ako sa roztopia, vmiešame sušienky, kávu a orechy. Nechajte zmes vychladnúť.
2. Krok
Vyrobte si 12 guličiek, Len čo dlaňami vytvoríte guličku, ihneď urobte drážku špáradlom alebo nožíkom, nie hlbokú, len 2 milimetre . Guličky necháme dobre vychladnúť.
3. Krok
V parnom hrnci rozpustíme čokoládu s olejom. Každé zrno namáčame do rozpustenej čokolády a ukladáme na papier na pečenie.. Zrná necháme na papieri, aby poleva stuhla.
POZNÁMKA
– cukor a vodu neprevárajte, pretože zmes sa po vychladnutí rozpadne a vysuší. Ak sa to náhodou stane, pridajte trochu mlieka, kým zmes nebude opäť mäkká a homogénna.
– ak sú guľôčky príliš studené,poleva veľmi rýchlo stvrdne, preto by ste mali ihneď prejsť špáradlom po už predtým vytvorenej drážke, pretože akonáhle glazúra stuhne, je to veľmi ťažké, nebude to pekné a upratané
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
701 videní