Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Klasická paradajková omáčka (ako základ na pizzu)

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Klasicka paradajkova omacka ako zaklad na pizzu.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 4 paradajky
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • lyžička sušeného oregána
  • trochu chilli
  • mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cibuľu nakrájajte čo najjemnejšie - potom bude omáčka jemnejšia. Cesnak pretlačte alebo nasekajte na drobno.. Paradajky nakrájajte akýmkoľvek vhodným spôsobom. Môžete ich rozmixovať v mixéri, zmlieť na mäsovom mlynčeku alebo, ako som to urobil ja, nastrúhať. Aby ste to urobili, nakrájajte paradajku na 4 časti, odstráňte tvrdé miesto, kde je pripevnená stonka. Štvrtiny paradajok nastrúhame na hrubom strúhadle bez šupky. Z paradajok odstráňte šupku pri každom zo spôsobov.

2. Krok

Na panvici rozohrejeme rastlinný olej, ja používam olivový. Vhoďte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte ich za stáleho miešania na miernom ohni, do sklovita. Do panvice pridajte paradajkový pretlak, pripravené paradajky, suché korenie (oregano, čili). Soľ a korenie. Dobre premiešajte. Na miernom ohni priveďte omáčku do varu. Odkryté dusíme do zhustnutia asi 20 minút. Presný čas bude závisieť od šťavnatosti vašich paradajok. Zamerajte sa na požadovanú hustotu omáčky.. Majte na pamäti, že omáčka chladnutím trochu zhustne.

3. Krok

Omáčku nalejte do čistej suchej nádoby. Uchovávajte v chladničke maximálne 5 dní alebo v mrazničke až 3 mesiace. Pre väčšiu jemnosť môžete omáčku rozmixovať.

reklama:
Klasicka paradajkova omacka ako zaklad na pizzu prispevok na instagram stvorcovy.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3532 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.