Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Klasika- držková polievka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Klasika- držková polievka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Klasika- držková polievka Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 2:0 hod
  • Hotové Za: 0min

Držková polievka je v našich končinách neodmysliteľnou klasikou. Dnes už môžete držky kúpiť predprané a často aj nakrájané, čo výrazne zjednodušuje prípravu tejto tradičnej polievky. Stačí chvíľa práce a máte hotovo. Chcete sa do neho pustiť?

reklama:

Suroviny

  • 400 g hovädzieho masa s kosťou
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice sadla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1,5 lyžičky mletej rasce
  • 700 g držiek
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička soli
  • 1,5 hrsti majoránky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava hovädzieho masa: Hovädzie mäso si pripravte deň predom. Zalejte ho vodou a uvarte vývar. Stačí ho priviesť do varu, následne znížte teplotu na minimum a varte minimálne hodinu, ale ideálne až celý večer. Dobrý vývar je základom každej skvelej polievky!

2. Krok

Osmahnutie cibule a príprava zápražky: Cibuľu nakrájajte na drobno a osmažte ju na troche sadla do zlatista. Potom ju posypte múkou a pripravte svetlú zápražku. Pridajte sladkú papriku, roztlačený cesnak a mletú rascu, nechajte korenie chvíľu rozvoňať – ide to rýchlo.

3. Krok

Zalievame vývarom: Pridajte hovädzí vývar (mal by byť asi 1 liter) a dobre premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Osoľte podľa chuti. Do polievky vložte nakrájané mäso z vývaru, držky a podľa chuti aj bobkový list. Nechajte variť, kým všetko nezmäkne – obvykle to trvá ešte 40 až 60 minút.

4. Krok

Dochutenie majoránom: Keď je polievka hotová, odstavte ju z ohňa a vmiešajte do nej majoránku. Krátke sparenie by malo dostať všetky arómy, pretože varením by prišla o svoju vôňu a chuť.

reklama:

Horúcu držkovú polievku podávajte s čerstvým domácim pečivom a vychutnajte si túto obľúbenú klasiku!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

57 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.