- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kleopatra
Kleopatra
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Kávová piškóta:
- 50 ml horúcej vody
- 3 vajcia
- 100 g cukru
- 30 ml oleja
- 100 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 lyžička karamelového toppingu
- 10 g instantnej kávy
- Kakaková piškóta :
- 30 g kakaa
- 75 ml horúcej vody
- 3 vajcia
- 100 g cukru
- 30 ml oleja
- 100 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- pár kvapiek vanilkovej esencie
- Čokoládový krém:
- 200 g horkej čokolády 53 %
- 250 g masla
- 250 g mascarpone
- 160 g práškového cukru
- 30 g kakaa
- vanilková esencia
- 20 kakaových sušienok
- silná presso káva 300 ml
Postup prípravy
1. Krok
Kávová piškóta: Zalejeme instatnú kávu a necháme vychladnúť. Vyšľaháme vajcia so soľou, pridajte cukor, šľaháme kým sa cukor nerozpustí pridáme karamelový topping; znížte rýchlosť mixéra a postupne pridávajte olej, potom vychladnutnú kávu. Nakoniec preosejeme múku spolu s práškom do pečiva a vareškou premiešame. Zmes vylejeme na plech (20×30 cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
2. Krok
Čokoládová piškóta : Kakaový prášok zmiešame s horúcou vodou a necháme vychladnúť. Vyšľaháme vajcia so soľou, pridajte cukor, miešajte, kým sa neroztopí pridáme vanilkovú esenciu; znížte rýchlosť mixéra postupne pridávajte olej, potom rozpustený kakaový prášok. Nakoniec preosejeme múku s práškom do pečiva a vareškou premiešame. Pečieme pri 180°C asi 20 minút ..
3. Krok
Čokoládový krém : Čokoládu rozpustíme v mikrovlnke alebo v parnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Suroviny by mali mať izbovú teplotu. Mäkké maslo trochu vyšľaháme, potom pridajte mascarpone (z izbovej teploty) v 2 dávkach, trochu premiešajte, aby sa ingrediencie prepojili, potom v 3 dávkach vmiešame rozpustenú čokoládu, trochu premiešajte, aby sa spojila . Nakoniec pridáme kakaový prášok, práškový cukor a vanilkovú esenciu. Všetko spojte a potom rozdeľte krém na 3 časti.
4. Krok
Zákusok zostavíme tak , čokoládová piškóta pofŕkaná espressom-1/3 krému-druhá vrstva bude z kakaových sušienok ktoré namočíme do kávy -1/3 krému -kávová piškóta-1/3 krému. Poslednú vrstvu krému , môžete naniesť ozdobne..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
519 videní