Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Klobáskové pagáčiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Klobaskove pagace.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 450 g hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 2 vajcia
  • 130 g masti
  • 1 lyžička soli
  • Plnka :
  • 200 g maďarskej klobásy
  • 60 g masti
  • Ďalej potrebujeme :
  • 1 vajce na potretie
  • rasca na posypanie
  • soľ na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte cesto: do misky odlejte asi štvrtinu mlieka, mierne ho zahrejte, rozdrobte doň droždie, pridajte malú lyžičku cukru a nechajte vzísť kvások – potrvá to asi 10–15 minút. V medzičase preosejte do misy robota múku a soľ ( nešetrite) a metličkou ich ešte premiešajte. K múke potom pridajte vzídený kvások, zvyšné mlieko, vajcia a zmäknutú masť. Zo všetkých surovín vypracujte pružné, skôr tuhšie cesto. Sformujte z neho bochník, zľahka ho poprášte múkou a nechajte pod utierkou v teple kysnúť asi 45 minút.

2. Krok

Zatiaľ čo cesto kysne, pripravte si náplň : mäkšiu pikantnú klobásu olúpte, nakrájajte na malé kúsky, pridajte k nej masť a v miske rozotrite vidličkou na hladšiu hmotu, ktorá pôjde roztierať nožom. Tvrdšiu a suchšiu klobásu prípadne pomeľte na mäsovom mlynčeku.

3. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkajte na veľký obdĺžnik vysoký asi pol centimetra. Celú plochu potrite klobásovou náplňou a tesne zaviňte z dlhšej strany ako roládu. Roládu mierne sploštite valčekom a preložte na tretiny – vznikne vysoký bochník s mnohými vrstvami náplne. Prikryte ho utierkou a nechajte ešte asi 20 minút kysnúť.

4. Krok

Cesto potom jemným tlakom rozvaľkajte do obdĺžnika vysokého asi 2 cm. Vykrajujte pagáčiky a ukladajte ich na plech s papierom na pečenie . Nechajte ešte posledných 10–15 minút kysnúť a zatiaľ predhrejte rúru na 200 °C. Pred pečením klobásové pagáčiky ešte potrite vajíčkom a posypte rascou a hrubozrnnou soľou.

5. Krok

Pečte v predhriatej rúre asi 12–15 minút dozlatista. Najlepšie sú v deň, keď sa upečú.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

75 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.