Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kocka Banán v čokoláde

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kocka banan v cokolade.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 70 g hladkej múky
  • 10 g kakaa
  • 1 lyžica oleja
  • 0,5 balíka prášku do pečiva
  • Vanilkový krém:
  • 6 dcl mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 170 g cukru
  • 220 g masla
  • 1 dcl smotany na šľahanie
  • 4 plátky želatíny
  • 250 g banánikov v čokoláde
  • Poleva:
  • 125 g čokolády na varenie
  • 50 g masla
  • 2 lyžice oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddeľte žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V samostatnej miske vyšľaháme žĺtky a cukor, kým žĺtky nestúpnu. Pridáme olej, múku, kakao a prášok do pečiva a vymiešame rovnomernú zmes. Zľahka premiešame, ručne vmiešame sneh z bielkov. Keďže zmes žĺtkov a ostatných ingrediencií je tuhšia, primiešame najprv polovicu bielkov na zriedenie hmoty, potom vmiešame druhú polovicu bielkov.

2. Krok

Plech na pečenie natenko potrieme olejom a posypeme múkou. Prebytočnú múku, ktorá sa nelepí na olej, otraste. Upečenú piškótu nebudete musieť vyberať z plechu .. Plech môžete vyložiť aj papierom na pečenie, ale potom budete musieť upečenú piškótu vybrať z plechu a papier odstrániť.

3. Krok

Potom nalejte cesto na plech a rovnomerne ho rozotrite .. Pečieme 10-12 minút pri 180° vo vyhriatej rúre.. Upečenú piškótu necháme úplne vychladnúť.

4. Krok

NÁVOD NA PRÍPRAVU VANILKOVÉHO KRÉMU V 2 dl mlieka rozmiešame puding a cukor. Na sporáku uvaríme 4 dl mlieka, do vriaceho mlieka vlejeme zmes cukru, pudingu a mlieka. Varte na miernom ohni, kým puding úplne nezhustne. Počas varenia neustále miešame.

5. Krok

Uvarený puding odstavíme z ohňa a ihneď vmiešame na kocky nakrájané studené maslo. Potom vmiešame vopred namočené a vyžmýkané želatínové pláty.

6. Krok

Puding ihneď prelejeme do misky a prikryjeme priehľadnou potravinovou fóliou tak, aby sa potravinová fólia dotýkala povrchu pudingu. Nechajte úplne vychladnúť pri izbovej teplote.

7. Krok

Vychladnutý puding miešame, kým sa v ňom nespení maslo (asi 10-15 minút pri najvyššej rýchlosti). Ak si všimnete, že maslo v kréme pri miešaní nepení, krém nie je dostatočne vychladnutý. Môžete ho ďalej rýchlo ochladiť umiestnením do chladničky na niekoľko minút. Krém by mal byť hustý, ale nie tuhý.

8. Krok

V samostatnej miske pevne vyšľaháme šľahačku . Do vyšľahaného pudingu s maslom potom ručne vmiešame vyšľahanú šľahačku , Na polevu rozpustíme maslo , čokoládu a olej vo vodnom kúpeli..

9. Krok

Na piškótu rozotrieme polovicu krému , a poukladáme banániky v čokoláde.. asi tak na 0,5 cm od seba.. Tie potom zatrieme zostávajúcim krémom.. Dáme do chladničky asi na 1 hodinu zachladiť..

10. Krok

Mierne vychladnutý krém polejeme vlažnou (nie horúcou) čokoládovou polevou. Dáme na 6 - 8 hodín poriadne zachladiť , a až potom nakrájame na kocky..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

456 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.