Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krakowský tvarohový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krakowsky tvarohovy kolac.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
povar.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 150 g masla
  • 300 g hladkej múky
  • 4 vajcia (1 ks do cesta , 2 ks do plnka , 1 ks na potretie)
  • 30 ml studenej vody
  • 60 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • 600 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 lyžica škrobu
  • 80 g hrozienok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky nasypeme preosiatu múku, soľ, práškový cukor, vanilkový cukor. Pridajte mäkké maslo.

2. Krok

Múku, práškový cukor, soľ, vanilkový cukor a maslo vymiešame na mrveničku. Pridajte vajce a ľadovú vodu.

3. Krok

Všetky ingrediencie cesta spojte do hrudky, nemusíte miesiť dlho. Zakryte potravinárskou fóliou a dajte na hodinu do chladničky.

4. Krok

Pripravte si náplň. Vložte tvaroh do misky. Pridajte dve žĺtka a cukor. Tieto ingrediencie vyšľaháme mixérom, kým nebudú hladké, krémové.

5. Krok

Pridajte škrob do tvarohu a premiešajte. Vyšľahajte dve bielka do stabilnej peny. V niekoľkých krokoch pridajte bielkový sneh do tvarohu s cukrom a žĺtkami. Tiež opláchneme hrozienka a pridáme ich do plnky.

6. Krok

Vychladnuté cesto vyberte z chladničky. 1/3 cesta odkrojíme a vrátime do chladu. Zvyšné dve tretiny cesta rozvaľkajte na 0,5 cm. Vložte do formy alebo do menšieho plechu, popichajte vidličkou a pošlite do rúry. Pečieme v rúre pri teplote 175-180°C 10-12 minút.

7. Krok

Potom formu vyberieme z rúry a na cesto nanesieme tvarohovú plnku.

8. Krok

Vyberieme zostávajúce cesto z chladničky , vyvaľkáme ho a nakrájame na pásiky.

9. Krok

Na tvarohovú plnku vyložíme pásiky do tvaru mriežky. Mriežku potom potrieme vyšľahaným vajíčkom..

10. Krok

Koláč potom pošleme do rúry a pečieme pri teplote 175-180°C 30-35 minút. Čas pečenia závisí od vašej rúry.

11. Krok

Hotový krakowský cheesecake vyberte z formy a nechajte niekoľko hodín dobre vychladnúť. Potom nakrájajte a podávajte.

reklama:

1 9.jpg
povar.ru
2 8.jpg
povar.ru
3 7.jpg
povar.ru
4 8.jpg
povar.ru
5 7.jpg
povar.ru
6 6.jpg
povar.ru
7 5.jpg
povar.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

365 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.