- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- krém
- Krém na torty z mascarpone
Krém na torty z mascarpone
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 300 g mascarpone
- 1 vanilkový lusk
- 50 g práškového cukru
- 500 ml hustej smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Smotanu a syr mascarpone vychlaďte (v chladničke by mali stráviť aspoň 2-3 hodiny). Z vanilkového struku vyškrabte semienka. Do pomerne vysokej nádoby dáme všetky ingrediencie (smotana pri šľahaní prská) - vychladnutý syr a smotanu, vanilkové semienka, práškový cukor preosiaty cez sitko (podľa chuti). Šľaháme niekoľko minút – najskôr na nízkej a postupne zvyšujeme rýchlosť mixéra. Miešajte, kým nezískate hustý krém.
2. Krok
Ak chceme, aby tortový krém vytvoril tuhú vrstvu, rozpustíme želatínu asi v 90 ml horúcej vody a spojíme s 2 lyžicami smotany. Potom ho dôkladne premiešame s hotovým krémom a ihneď ním rozotrieme vrchy torty. Krém bez želatíny si môžete pripraviť aj deň vopred a dať ho na piškótu kedykoľvek. V každom prípade krém (alebo ním navrstvenú piškótu) skladujte v chladničke.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2152 videní