- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Krémová polievka z pečeného cesnaku
Krémová polievka z pečeného cesnaku
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Pečený cesnak
- 1,5 hlavy cesnaku (16 - 17 strúčikov)
- 1 lyžička tymiánu
- soľ podľa chuti
- 2 dcl olivového oleja
- 1 cibuľa
- Cesnaková polievka:
- 3 lyžice hladkej múky
- biele korenie
- soľ podľa chuti
- 8 dcl zeleninového vývaru
- 1,5 dcl smotany na šľahanie
- pažítka podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Cesnak ošúpeme a vložíme do menšej zapekacej misy spolu s cibuľou nakrájanou na štvrtiny. Podľa chuti posypte tymiánom, dôkladne osoľte a polejte olivovým olejom. Potom vložíme do rúry na 170°C, kde sa za 25-30 minút pečieme do mäkka. Ak vidíte, že vrch veľmi hnedne, otočte lopatkou.. Odstráňte hotový cesnak z misky pomocou dierovanej lyžice a vložte ho do hrnca. Pridajte lyžicu alebo dve oleja, to bude základ zápražky.. Zvyšný olivový olej náhodne nevyhoďte: sceďte ho a odložte, stále sa dá skvele použiť do polievok a zeleninových jedál.
2. Krok
Opražený cesnak v hrnci posypeme múkou, potom dôkladne premiešame s a pár minút osmažíme, aby naša polievka nemala múčnu pachuť. Posypte bielym korením a soľou podľa chuti, potom zalejte zeleninovým vývarom (pri dosoľovaní berte do úvahy, ako je vývar slaný). Varte minútu alebo dve, potom rozmixujte tyčovým mixérom do hladka. Počas mixovania pridajte šľahačku a minútu-dve prevarte. Hotovú cesnakovú krémovú polievku podávajte teplú, s krutónikmi alebo so syrovými toastami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
605 videní