Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krémové cestoviny s jarnou špargľou a sušenými paradajkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krémové cestoviny s jarnou špargľou a sušenými paradajkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémové cestoviny s jarnou špargľou a sušenými paradajkami Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte rýchly a zároveň ľahký obed plný sviežej chuti, siahnite po klasike – cestovinách. Tentoraz si ich pripravíme trochu netradične – s krémovou omáčkou zo zelenej špargle, doplnenou cesnakom a kúskami sušených paradajok. Výsledkom je jemne pikantný a veľmi vyvážený pokrm, ktorý si vychutnajú aj BOSORKA príchuť do jedálriáni.

reklama:

Suroviny

  • 320 g obľúbených cestovín
  • 250 g zelenej špargle
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 ml mlieka
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • sušené paradajky podľa chuti
  • trochu oleja na restovanie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Špargľu najprv očistite – tvrdé spodné časti odrežte (môžete si ich odložiť napríklad do zeleninového vývaru) a vrchné špičky si tiež dajte bokom, použijete ich neskôr ako prílohu. Stredné časti stoniek nakrájajte na drobnejšie kúsky.

2. Krok

V panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte nasekaný cesnak spolu s nakrájanou špargľou. Restujte, kým cesnak nezačne jemne hnednúť. Potom pridajte mlieko a smotanu, ochuťte soľou a korením a nechajte na miernom plameni prebublávať, kým špargľa úplne nezmäkne – zvyčajne to trvá približne štvrťhodinu. Nakoniec zmes rozmixujte dohladka.

3. Krok

Medzitým si dajte variť cestoviny podľa návodu na obale. Ku koncu varenia – približne 2-3 minúty pred dovarením – do vody pridajte odložené špargľové hlavičky. Budú mať krásne zelenú farbu a zachovajú si jemnú chrumkavosť.

4. Krok

Sušené paradajky si nakrájajte na menšie kúsky. Uvarené cestoviny sceďte a premiešajte s krémovou špargľovou omáčkou, paradajkami a špargľovými špičkami. Servírujte ihneď, ideálne ešte teplé.

reklama:

Ak chcete jedlu dodať ešte viac sviežosti, môžete pred podávaním posypať vrch jemne nastrúhaným parmezánom alebo pokvapkať pár kvapkami citrónovej šťavy.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

88 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.