Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krémový citrónovo tvarohový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Citronovy kolac.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 100 g kokosu
  • 160 g cukru
  • 40 g hladkej múky
  • 5 vajec
  • 400 g mascarpone
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 1 citrón
  • 45 masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

2 vajcia si rozdelíme na bielká a žĺtka.. Budeme potrebovať 2 celé vajcia, 3 žĺtka a 1 bielok . Z citrónu nastrúhame kôru a potom vytlačíme šťavu. Formu si pripravíme 18 - 20 cm priemer. Rúru zahrejeme na 180°C

2. Krok

Spojte kokosové vločky, 40 gramov cukru a múku vo veľkej mise. 1 bielok vyšľahajte do peny.

3. Krok

Spojte kokosovú zmes s bielkovou a vložte na dno formy. Pečieme základ 18-20 minút. Vyberte z rúry a odstavte, kým sa pripravuje mascarpone vrstva.

4. Krok

Znížte teplotu v rúre na 150°C. Pripravte tvarohovú vrstvu: v miske zmiešajte mascarpone, 70 gramov cukru, smotanu a citrónovú kôru. Miešajte, kým sa nespoja. Nešľahajte! Nie je potrebné hmotu príliš saturovať kyslíkom.

5. Krok

Do zmesi pridajte po jednom celé vajcia..Za každým dobre premiešame.

6. Krok

Dajte mascarpone hmotu na kokosový základ, zľahka vyklepte formu o stôl tak, aby vyšli prebytočné vzduchové bubliny, a hmota sa rovnomerne rozloží po forme. Pripravte si vodný kúpeľ: veľmi pevne zabaľte dno formy alobalom a vložte ho do hlbokého plechu. Zalejte veľmi horúcou vodou, kým nie je hladina vody asi v polovici formy.. Vložíme do rúry a pečieme asi 1,5 hodiny. Stred hotového tvarohového koláča by sa mal mierne hýbať a po okrajoch by mala byť tvarohová hmota dobre upečená. Tvarohový koláč ochladíme vo vypnutej rúre s pootvorenými dverami a potom chladíme najmenej 6 hodín v chladničke.

7. Krok

Pripravíme si citrónovú vrstvu.. Do hrnca si dáme citrónovú šťavu 3 žĺtky, 50 g cukru a maslo.. spolu premiešame a dáme na oheň na nízky plameň. Za stáleho miešania prevaríme aby sa žĺtky nezrazili.. varíme na slabom ohni kým zmes nezhustne. ak je potrebne prepasírujeme zmes cez sitko , prikryjeme alobalom a dáme do chladničky vychladnúť.

8. Krok

Po 6 hodinách vyberte tvarohový koláč z chladničky a na vrch rozotrite citrónový krém.. Nechajte pár hodín v chladničke. Potom ho opatrne vyberte z formy.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

368 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.