Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kulajda – česká hubová polievka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Kulajda 1.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 250 g lesné huby
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice oleja
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 5 zemiakov
  • 2 bobkové listy
  • 5 guličiek nového korenia
  • 2 lyžice octu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 lyžica cukru
  • viazanička kôpru
  • 4 vajcia
  • 1,5 l vody
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice jablčného octu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Huby čistíme a nakrájame na malé kúsky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Maslo a olej dáme do hrnca a rozohrejeme, pridáme múku, premiešame a urobíme zápražku. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme do polievky huby, zemiaky, nové korenie, bobkové listy, soľ a korenie a varíme asi 25 minút.

2. Krok

Teraz zmiešame šľahačku s 3 lyžicami polievky a vmiešame do hubovej polievky. Dochutíme octom a cukrom. Čerstvý kôpor nasekáme a prisypeme do polievky.

3. Krok

Stratené vajíčka : Pripravte si misku s ľadovou vodou. Vajíčka rozbijeme jedno po druhom do malých misiek. Dajte vodu do hrnca. Pridajte ocot a soľ, priveďte do varu a potom stíšte oheň. Pomocou lyžice vytvorte v horúcej vode vír. Nechajte prvé vajíčko pomaly skĺznuť do slabnúceho víru. Vajíčko povarte pri bode varu ďalšie 4 minúty, v prípade potreby trochu kratšie alebo dlhšie, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Pomocou dierovanej lyžice vyberte hotové vajíčko z vody. Ihneď schlďte v ľadovo studenej vode. potom vyberieme a scedíme. Rovnakým spôsobom povarte ďalšie vajíčko a potom podávajte. Kulajda - českú hubovú polievku nalejeme do tanierov a každý ozdobíme strateným vajíčkom.

4. Krok

Ak chcete, aby pošírované vajíčko malo tekutejšiu konzistenciu, stačí ho nechať 2 až 3 minúty vo vriacej vode.

reklama:

Tip na recept

Na Kulajdu – českú hubovú polievku môžete namiesto strateného vajíčka použiť šľahačku, kyslú smotanu a vajíčko uvarené na tvrdo.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

70 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.