Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kurací šalát s brokolicou a avokádovým dipom

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Kurací šalát s brokolicou a avokádovým dipom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kurací šalát s brokolicou a avokádovým dipom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento osviežujúci šalát je plný živín a ideálny na zdravý a chutný obed či večeru.

reklama:

Suroviny

  • 250 g brokolice
  • 2 čajové lyžičky avokádového oleja
  • 3 kuracie prsia (bez kože)
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g žeruchy
  • 2 menšie červené repy (približne 175 g), ošúpané a nakrájané na tenké plátky alebo nastrúhané
  • Na prípravu avokádového dipu:
  • niekoľko lístkov bazalky
  • 1 zrelé avokádo
  • ½ strúčika cesnaku
  • 25 g vlašských orechov
  • 1 polievková lyžica avokádového oleja
  • šťava a kôra z jedného citróna
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravte brokolicu – vložte ju do vriacej vody a nechajte ju variť približne 2 minúty. Potom ju sceďte a okamžite prepláchnite studenou vodou, aby si zachovala krásnu zelenú farbu. V panvici rozohrejte trochu oleja, pridajte brokolicu a orestujte ju 2-3 minúty, až získa jemnú karamelizovanú štruktúru. Odstavte a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Kuracie prsia potrite avokádovým olejom, osoľte a okoreňte. Grilujte ich 3-4 minúty z oboch strán, kým nebudú krásne prepečené. Po ugrilovaní ich nechajte chvíľu vychladnúť a potom ich nakrájajte na menšie kúsky alebo plátky.

3. Krok

Na prípravu avokádového dipu dajte do mixéra väčšinu lístkov bazalky (niektoré si odložte na neskôr na ozdobu). Pridajte dužinu z avokáda, kúsok cesnaku, vlašské orechy, avokádový olej, šťavu z citróna a trochu vody, aby konzistencia bola jemnejšia. Rozmixujte všetko do hladkej pasty.

4. Krok

Cibuľu nakrájajte na tenké plátky a zmiešajte ju so zvyškom citrónovej šťavy. Nechajte ju chvíľu odležať, aby sa chute lepšie prepojili.

5. Krok

Na veľký tanier rozložte žeruchu, na ňu pridajte ochladenú brokolicu a cibuľu s citrónovou šťavou. K tomu pridáte nastrúhanú červenú repu, no tú nezmiešavajte priamo s kuracím mäsom. Na záver posypte šalát bazalkovými lístkami, nastrúhanou citrónovou kôrou. Podávajte so sviežim avokádovým dipom na boku.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

28 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.