- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pečeň
- Kuracia pečeň s kyslou smotanou
Kuracia pečeň s kyslou smotanou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 400 g kuracej pečene
- 1 cibuľa
- 200 g kyslej smotany
- 1 lyžička horčice
- 20 g oleja
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polkolieska alebo o niečo menšie. Netreba krájať veľmi na drobno..
2. Krok
Zahrejte panvicu a nalejte na ňu trochu rastlinný olej. Ak chcete, aby chuť pečene bola krémovejšia, môžete namiesto rastlinného oleja použiť maslo. Pridáme nakrájanú cibuľu a opekáme 1-2 minúty. Cibuľa začne mierne hnednúť.
3. Krok
Kým sa cibuľa restuje, pripravíme si kuraciu pečeň. Nakrájajte ju na malé kúsky. Nakrájanú pečeň vložíme do panvice s cibuľou, premiešame a všetko spolu pár minút opekáme. aby pečeň zmenila farbu. Potom panvicu prikryte pokrievkou a pečeň a duste na miernom ohni 10-12 minút.
4. Krok
Potom do panvice pridajte kyslú smotanu a horčicu. Podľa chuti ochuťte trochou soli a korenia. Ako korenie môžete pridať trochu mletého korenia a sušené aromatické bylinky, ako je oregano, bazalka, tymian. Pre chuť môžete pridať trochu cesnaku. Všetko premiešajte a zohrievajte ešte pár minút.
5. Krok
Pečeň sa urobí veľmi rýchlo. Prerežte najväčší kus - v reze by mal byť rovnomerne šedý. Hotovú pečeň odstavíme z ohňa, necháme ešte 10 minút odstáť pod pokrievkou. Výbornou prílohou k pečeni bude zemiaková kaša, ryža guľatá Mánya alebo pohánka. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1537 videní