- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie kúsky so zeleninou
Kuracie kúsky so zeleninou
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 300 g kuracie prsia
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ružičky brokolice
- 2 ružičky karfiolu
- 1/2 cukety
- 1 červená paprika
- 100 g mrazeného hrášku
- 1 mrkva
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžica hladkej múky
- 4 lyžice oleja
- 100 ml bieleho vína
- 250 ml smotany na varenie
- 1 lyžice horčice
- trochu červenej papriky mletej
Postup prípravy
1. Krok
Nakrájame kuracie prsia na cca 0,5 cm kúsky . Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Brokolicu a karfiol umyjeme a odrežeme stopku. Rozdeľte na malé ružičky. Umyte a nakrájajte cuketu. Papriku umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na kocky.
2. Krok
Hrášok rozmrazte v miske so studenou vodou. Mrkvu umyjeme, očistíme, ošúpeme a nakrájame na diagonálne plátky. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a poprášime múkou.
3. Krok
Rozohrejte panvicu s olejom a za stáleho miešania opečte prsia na prudkom ohni 2-3 minúty . Potom vyberte z panvice a odložte.
4. Krok
Do panvice pridáme ešte trochu oleja a do panvice pridáme všetku zeleninu, teda brokolicu, karfiol, cuketu, papriku, hrášok a mrkvu a za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty . Vyberte zeleninu a odložte ju.
5. Krok
Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte dozlatista , asi 2 minúty . Zalejeme bielym vínom a necháme prejsť varom. Prilejeme smotanu, pridáme horčicu, soľ, korenie a mletú papriku, pridáme zeleninu a kuracie mäso a zredukujeme smotanu, kým omáčka nezíska krémovú konzistenciu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
343 videní