- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie prsia so smotanovo špenátovou omáčkou
Kuracie prsia so smotanovo špenátovou omáčkou
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 4 kuracie filety
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 120 ml suchého bieleho vína
- 250 g baby špenátu
- 150 g sušených paradajok
- 150 ml vývaru
- 250 ml smotany na varenie
- 40 g strúhaného parmezánu
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Kuracie filety ochutíme z oboch strán soľou a mletým korením.
2. Krok
Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Špenát umyjeme a osušíme. Na sporák dajte panvicu a dajte do nej pár kvapiek oleja. Keď je horúca, vložte ochutené prsia do panvice a opekajte ich 4-5 minút z každej strany, kým nie sú zlatohnedé.
3. Krok
Zatiahnuté filé vyberte z panvice a uložte ich na tanier. Pridajte cesnak do panvice a smažte, kým nebude voňavý. Panvicu pokvapkáme vínom. Kuchynskou lyžicou poriadne vyškrabte dno, aby ste odstránili všetky prichytené kúsky, ktoré vznikli počas pečenia mäsa. Keď sa väčšina vína vyvarí, pridáme špenát, nasekané sušené paradajky a štipku soli. Prilejeme smotanu a vývar a vmiešame nastrúhaný parmezán. Omáčku podľa chuti dochutíme korením a soľou.
4. Krok
Nalejte omáčku do pekáča. Pridáme opečené kuracie prsia a všetko spolu pečieme vo vyhriatej rúre ešte asi 10 minút, aby sa mäso poriadne prepieklo aj zvnútra omáčka primerane zhustla. Pripravené jedlo sa podáva na tanieroch. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu (ryža guľatá Mánya, halušky, krokety, zemiaková kaša atď.).
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5631 videní