Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kuracie prsia so smotanovo špenátovou omáčkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kuracie prsia so spenatom.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 4 kuracie filety
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 120 ml suchého bieleho vína
  • 250 g baby špenátu
  • 150 g sušených paradajok
  • 150 ml vývaru
  • 250 ml smotany na varenie
  • 40 g strúhaného parmezánu
  • soľ a mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Kuracie filety ochutíme z oboch strán soľou a mletým korením.

2. Krok

Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Špenát umyjeme a osušíme. Na sporák dajte panvicu a dajte do nej pár kvapiek oleja. Keď je horúca, vložte ochutené prsia do panvice a opekajte ich 4-5 minút z každej strany, kým nie sú zlatohnedé.

3. Krok

Zatiahnuté filé vyberte z panvice a uložte ich na tanier. Pridajte cesnak do panvice a smažte, kým nebude voňavý. Panvicu pokvapkáme vínom. Kuchynskou lyžicou poriadne vyškrabte dno, aby ste odstránili všetky prichytené kúsky, ktoré vznikli počas pečenia mäsa. Keď sa väčšina vína vyvarí, pridáme špenát, nasekané sušené paradajky a štipku soli. Prilejeme smotanu a vývar a vmiešame nastrúhaný parmezán. Omáčku podľa chuti dochutíme korením a soľou.

4. Krok

Nalejte omáčku do pekáča. Pridáme opečené kuracie prsia a všetko spolu pečieme vo vyhriatej rúre ešte asi 10 minút, aby sa mäso poriadne prepieklo aj zvnútra omáčka primerane zhustla. Pripravené jedlo sa podáva na tanieroch. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu (ryža guľatá Mánya, halušky, krokety, zemiaková kaša atď.).

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5631 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.