Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kysnuté buchty so slivkami a makom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kysnuté buchty so slivkami a makom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kysnuté buchty so slivkami a makom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 24
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 0min

Kysnuté buchty sú jednou z tých pochúťok, ktoré nám pripomínajú detstvo a chvíle strávené u babičky. Ak si chcete dopriať tento sladký zážitok aj doma, pripravte si tieto jemné buchty plnené slivkami a makovou náplňou. Tento recept vám ponúka výborný výsledok, ktorý nikdy nesklame, a navyše vás zaručene zahreje pri srdci.

reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 25 g čerstvého droždia
  • 80 g bieleho cukru
  • 250 ml mlieka
  • 80 g masla
  • 1/2 balenia vanilkového cukru
  • 2 žĺtky
  • štipka soli
  • 12 sliviek
  • 1/2 balenia škoricového cukru
  • trochu masla na vymazanie formy
  • práškový cukor na posypanie
  • Ingrediencie na makovú náplň:
  • 200 ml mlieka
  • 50 g bieleho cukru
  • 1/2 balenia vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 lyžica rumu
  • 150 g mletého maku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite tým, že necháte maslo, vajíčka a droždie trochu zohriať na izbovú teplotu. Potom sa pustite do prípravy kvásku. Do väčšej misy preosejte múku a urobte v nej jamku, do ktorej rozdrobíte droždie. Pridajte lyžicu cukru a trochu vlažného mlieka. Zakryte čistou utierkou a nechajte kvások vzísť, čo potrvá asi 10 až 15 minút.

2. Krok

Kým kvások pracuje, pripravte makovú náplň. V hrnci zohrievajte mlieko spolu s cukrom a vanilkovým cukrom. Po chvíli pridajte škoricu, rum a nakoniec mak. Nezabudnite náplň dobre premiešať a nechať vychladnúť.

3. Krok

Keď kvások začne pracovať, pridajte do misy rozpustené maslo, zvyšok mlieka, cukor, vanilkový cukor, žĺtky a štipku soli. Všetky suroviny dôkladne premiešajte a začnite cesto hnietiť. Cesto nechajte niekoľko minút hnietiť, aby bolo hladké. Potom ho jemne posypte múkou, zakryte a nechajte kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem (asi 1 hodinu).

4. Krok

Medzitým opláchnite slivky, odstráňte kôstky a nakrájajte ich na menšie kúsky. Posypte ich škoricovým cukrom a nechajte chvíľu odstáť.

5. Krok

Po vykysnutí cesta ho vyvaľkajte na pomúčenom povrchu na hrúbku približne 1 až 1,5 cm. Cesto nakrájajte na 24 rovnakých štvorcov (približne 7 cm na strane). Do stredu každého štvorca dajte kúsok slivky a lyžičku makovej náplne. Okraje cesta spojte, vytvarujte buchty a uložené ich so zlepenou stranou na spodok do vopred vymazaného pekáča.

6. Krok

Buchty potrite rozpusteným maslom z každej strany a uložte ich do formy tesne vedľa seba. Pečte ich v predhriatej rúre na 180 °C približne 35 minút, kým nebudú zlatisté. Po upečení ich nechajte trochu vychladnúť a nakoniec ich posypte práškovým cukrom.

reklama:

Takto pripravené buchty sú ideálnym dezertom k čaju, káve alebo len tak na zahryznutie, keď máte chuť na niečo sladké a voňavé. Potešíte nimi určite aj svoju rodinu alebo priateľov!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

47 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.