Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kysnutý vrkoč s medvedím cesnakom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vrkoc s medvedim cesnakom web.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
eatsmarter.de www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:45 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 250 g Celozrnnej špaldovej múky
  • 1 lyžička medu
  • 42 g čerstvého droždia
  • 105 ml olivového oleja
  • soľ
  • 25 g medvedieho cesnaku
  • 50 g parmezánu
  • 45 g píniových orieškov
  • mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku preosejeme do misy a v strede urobíme jamku. Rozdrobíme droždie a zľahka zmiešame s medom a 50 ml vlažnej vody a necháme 5 minút kysnúť. Pridajte 30 ml olivového oleja, trochu soli a 200 ml vlažnej vody. Vypracujeme na hladké cesto, prikryjeme a necháme kysnúť pri izbovej teplote asi 1 hodinu.

2. Krok

Medzitým umyjeme medvedí cesnak, osušíme a nadrobno nasekáme. Nastrúhame parmezán. Píniové oriešky opekajte na panvici na strednom ohni 3 minúty. Pretlačte medvedí cesnak, parmezán, píniové oriešky a zvyšný olivový olej. Dochutíme trochou soli a korenia.

3. Krok

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na obdĺžnik (cca 60 x 20 cm). Cesto nakrájame na 4 dlhé pramene, 3 z nich potrieme pestom. Položte pramene na seba, prameň bez pesta nechajte ako posledný. Zatočte zväzok prameňov dohromady, aby ste vytvorili vrkoč. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C (160 °C teplovzdušná rúra; plyn: stupeň 2-3) cca 45 minút.

reklama:
Vrkoc s medvedim cesnakom web grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

383 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.