Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Lahodná fazuľová polievka so smotanou a chrumkavými krutónmi

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Lahodná fazuľová polievka so smotanou a chrumkavými krutónmi
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodná fazuľová polievka so smotanou a chrumkavými krutónmi Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte hrejivé jedlo, ktoré vás zasýti a zároveň pohladí vaše chuťové poháriky, táto krémová polievka z bielych fazúľ je skvelou voľbou. Spojenie jemnej konzistencie, bohatých chutí a chrumkavých krutónov z ražného chleba vytvára dokonalý gurmánsky zážitok. Polievka je ideálna na chladnejšie dni, keď potrebujete doplniť energiu a zahriať sa.

reklama:

Suroviny

  • 2 hrnčeky uvarených bielych fazúľ
  • 1 menší zeler
  • 1 veľká cibuľa
  • 30 g údenej slaniny
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 700 ml silného vývaru (kurací alebo hovädzí)
  • 200 ml hustej smotany na šľahanie (33 % tuku)
  • 4 krajce ražného chleba (môže byť aj s rôznymi semienkami)
  • čerstvá petržlenová vňať na dochutenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Uvarenie fazúľ: Bielu fazuľu necháme zmäknúť varením podľa návodu. Ak používame suché fazule, odporúčame ich vopred namočiť na niekoľko hodín.

2. Krok

Príprava základu: Očistenú cibuľu nakrájame na drobné kúsky, rovnako aj zeler. Cesnak rozpučíme alebo jemne posekáme.

3. Krok

Restovanie: V hrnci orestujeme na sucho nakrájanú slaninu, kým sa neuvoľní tuk. Pridáme nakrájanú cibuľu a zeler a opekáme do zlatista.

4. Krok

Varenie polievky: Do hrnca pridáme fazule, cesnak a osolíme podľa chuti. Zalejeme vývarom a varíme na miernom ohni asi 15 minút.

5. Krok

Mixovanie: Po uvarení všetko rozmixujeme dohladka ponorným mixérom. Pridáme smotanu a ešte krátko prehrejeme (nevaríme, aby sa smotana nezrazila).

6. Krok

Príprava krutónov: Ražný chlieb nakrájame na malé kocky, uložíme na plech a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C, kým nie sú krásne chrumkavé a zlatisté. Po upečení premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

7. Krok

Servírovanie: Horúcu polievku nalejeme do misiek a posypeme pripravenými krutónmi, ktoré jej dodajú úžasnú textúru a chuť.

reklama:

Táto výdatná polievka je ideálna na obed alebo ľahkú večeru. Kombinácia jemnej smotanovej chuti a chrumkavého chleba poteší každého milovníka domácej kuchyne.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

57 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.