Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Lahodná hrachová polievka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Hrachova polievka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 liter vody
  • 100 g suchého hrachu
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1-2 zemiaky
  • bobkový list
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 lyžička mletej údenej papriky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Hrášok na noc namočte do vody. Opláchnite a potom dajte na sito. Hrášok preložíme do hrnca, zalejeme čistou vodou, privedieme do varu. Varte asi 50 minút na miernom ohni.

2. Krok

Potom zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na kocky. Pridajte do polievky a varte 10-15 minút. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.

3. Krok

Mrkvu ošúpeme a nastrúhame, cibuľu nakrájame na kocky. Zeleninu opečte na panvici s trochou rastlinného oleja do zlatista. Do polievky pridáme opraženú zeleninu, bobkový list a údenú papriku. Varte asi 5-7 minút.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

602 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.