Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lahodné zemiakové placky s hubami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lahodné zemiakové placky s hubami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodné zemiakové placky s hubami Foto: www.shutterstock.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 45min

Ak ste sa v lese stretli s nadbytkom húb a trávite dni ich čistením a presviedčaním ostatných, aby ich ochutnali, máme pre vás skvelý spôsob, ako ich využiť. Skúste pripraviť lahodné zemiakové placky s hubami.

reklama:

Suroviny

  • 400 g čerstvých húb
  • 400 g zemiakov
  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého kmínu
  • 1 polievková lyžica sušenej majoránky
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • masť na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mnohí ľudia pridávajú do zemiakových placiek surové huby, ale pre lepšiu stráviteľnosť ich odporúčame najprv predvariť. Huby nakrájajte na drobné kocky a restujte ich na malom množstve masti alebo masla asi 10 minút, kým sa prebytočná voda neodparí. Počas varenia ich osoľte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

2. Krok

Zemiaky nastrúhajte najjemnejšie a prebytočnú šťavu vyžmýkajte v cedníku. K nastrúhaným zemiakom pridajte vychladnuté huby, vajcia, pretlačený cesnak, štipku kmínu, soľ, čierne korenie a majoránku. Nakoniec pridajte hladkú múku a všetko dôkladne premiešajte, aby ste získali hladké cesto.

3. Krok

Na panvici rozohrejte dostatok masti alebo oleja a na miernom ohni smažte menšie placky, až kým nebudú zlatisté a chrumkavé. Po vyprážaní ich odložte na papierový obrúsok, aby sa odsali prebytočné tuky.

reklama:

Placky môžete podávať samostatne alebo ako prílohu k kyslej kapuste. Z uvedeného množstva surovín pripravíte dostatok jedla pre dve osoby.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

49 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.