Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Letná sladkosť z tvarohu: knedle plné jahôd s ovocnou polevou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Letná sladkosť z tvarohu: knedle plné jahôd s ovocnou polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Letná sladkosť z tvarohu: knedle plné jahôd s ovocnou polevou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 14
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Keď teploty stúpajú a chuť na niečo ľahké a sladké narastá, jemné tvarohové knedličky s jahodami prídu ako na zavolanie. V jednoduchosti je krása – toto jedlo vám ukáže, že netreba veľa surovín ani kulinárske majstrovstvo, aby ste si doma pripravili dezert ako z letnej reštaurácie.

reklama:

Suroviny

  • 200 g jemného tvarohu
  • 100 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 120 g polohrubej múky
  • 500 g jahôd (časť do knedlí, časť na omáčku)
  • 50 g piškót (rozmixovaných na jemno)
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si rozpustite maslo (stačí polovicu dávky) – rýchlo to zvládnete v mikrovlnke. Do väčšej misky vložte tvaroh, pridajte roztopené maslo, vajíčko, práškový cukor, trochu soli a múku. Všetko premiešajte, kým nevznikne hladké tvarohové cesto. Nechajte ho pár minút „vydýchnuť“, zatiaľ sa môžete pustiť do ovocia.

2. Krok

Vyberte najkrajšie a pevné kúsky, odstráňte stopky, dobre ich umyte a nechajte osušiť. Z pripraveného cesta odoberajte kúsky, v dlaniach ich roztlačte na malé placky a zabaľte do nich celé jahody. Knedle vytvarujte do guľôčok.

3. Krok

Zvyšné jahody rozmixujte s vanilkovým aj kryštálovým cukrom. Túto sladkú zmes preložte do hrnca, prilejte trochu vody a krátko povarte. V menšej miske rozmiešajte škrob v studenej vode a za stáleho miešania ho vlejte do horúcej omáčky. Po minúte varenia zhustne a bude pripravená na podávanie.

4. Krok

Pripravte si improvizovaný parný hrniec – do veľkého dajte menší kastról, na ktorý položíte mriežku, zalejte vodou (tak, aby sa nedotýkala spodku paráku) a zakryte pokrievkou. Keď začne para stúpať, poukladajte knedle na parák a varte ich 5 až 7 minút. Robte to postupne, pokojne na dve dávky – pred druhou várkou vždy doplňte vodu a znova priveďte k varu.

5. Krok

Uvarené knedle obaľte najprv v zvyšku roztopeného masla, potom v nadrobených piškótach. Na tanieri ich ozdobte ešte teplou jahodovou omáčkou a ak máte chuť, doplňte kopčekom šľahačky.

reklama:

Tieto knedle sú výborné nielen ako dezert, ale aj ako sladký obed. Vďaka tvarohu vás zasýtia a jahody dodajú ovocnú sviežosť. Ideálny spôsob, ako využiť letnú úrodu a zároveň si dopriať niečo výnimočné.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

23 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.