Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Losos v smotanovej omáčke

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Losos v smotanovej omacke.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 3
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 3 filety z lososa (500 g)
  • 0,3 dcl olivového oleja
  • 30 g masla
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 šalotka
  • 120 ml suchého bieleho vína
  • 300 ml smotany na varenie
  • 50 g čerstvého nastrúhaného parmezánu
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 vetvička tymiánu
  • 1 vetvička rozmarínu
  • šťava z 1 1/2 citróna
  • s a korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Filety môžeme použiť s kožou aj bez nej. Osušte ich papierovou utierkou, pridajte soľ, korenie z oboch strán a pokvapkajte citrónovou šťavou (použite asi polovicu šťavy). Nechajte 15 minút marinovať.

2. Krok

Na panvici rozohrejeme olivový olej a lososa opečieme z oboch strán. Filety pečieme najskôr na strane bez kože asi 4 minúty, potom ich otočíme a dopekáme ešte asi 2 minúty, podľa hrúbky . Počas pečenia si všimneme, že farba na boku sa od dna panvice pomaly zosvetľuje, ale keď dosiahne stred, lososa otočíme a počkáme, kým druhá polovica zosvetlí. Takto získame jemné a šťavnaté filé.

3. Krok

Medzitým si nakrájame šalotku a cesnak. Filety lososa vyberieme z panvice, pridáme maslo a najskôr orestujeme šalotku, kým nezmäkne. Asi 3 minúty. Potom pridajte cesnak a keď zavonia, prilejte biele víno. Varte tri minúty, aby sa odparil všetok alkohol. Ak nemáte radi chuť vína, môžete zaliať slepačím vývarom.

4. Krok

Znížte teplotu a do panvice nalejte smotanu. Po minúte pridáme nastrúhaný parmezán, tymián a rozmarín. Necháme asi minútku prevrieť, aby sa syr pekne roztopil. Pridajte soľ a korenie.

5. Krok

Opečeného lososa vráťte do panvice, pridajte petržlenovú vňať (pár lístkov si odložte na ozdobu) a citrónovú šťavu. Varte ďalšie dve minúty na strednom ohni, aby sa losos zohrial.

6. Krok

Posypte petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte. Môžeme ponúknuť aj zemiakovú kašu alebo varenú ryžu guľatu Mánya.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1389 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.