Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Maďarský tvarohový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Madarsky tvarohovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • Mrvenička :
  • 240 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 1 prášok do pečiva
  • 120 g cukru
  • Plnka :
  • 500 g tvarohu
  • 3 vajcia
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Poleva:
  • 4 - 5 lyžíc kyslej smotany
  • 0,5 plechovky kondenzovaného mlieka
  • 50 ml smotany na varenie
  • 50 g tmavej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme prípravou cesta: do misy nasypeme preosiatu múku, pridáme maslo nakrájané na kúsky. Rozdrvte rukami na omrvinky. Pridajte pol pohára cukru, prášok do pečiva a znova pretrite rukami.

2. Krok

Do misky kuchynského robota vložte tvaroh ,cukor, vanilkový cukor a vajcia. Všetky ingrediencie vyšľaháme do hladka. Formu vyložte pergamenom. Múčnu zmes rozdelíme na 3 časti, tvarohovú hmotu na 2. Jednu časť múčnej strúhanky nasypeme na dno a uhladíme. Na vrch nalejeme polovicu tvarohovej zmesi.

3. Krok

Na vrch uložíme opäť druhú časť múčnej strúhanky a zalejeme druhou časťou tvarohovej hmoty. Tvarohovú zmes prikryjeme zvyšnou múčnou zmesou. Rúru predhrejeme na 180°C a cheesecake pečieme 1 hodinu.

4. Krok

Pripravte si polevu: v miske dôkladne premiešajte kyslú smotanu a kondenzované mlieko. Smotanu zohrejeme, ale nevaríme, vložíme do nej kúsky čokolády. Po minúte vymiešame do hladka.

5. Krok

Horúci tvarohový koláč vyberte z rúry a ihneď nalejte zmes kyslej smotany a kondenzovaného mlieka. Potom pomocou čajovej lyžičky náhodne rozotrieme čokoládovú zmes a pomocou drevenej špajle urobíme pruhy.

6. Krok

Tvarohový koláč úplne ochlaďte a až potom ho vyberte z formy a položte na tácku..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

314 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.