- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Maďarský tvarohový koláč
Maďarský tvarohový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Mrvenička :
- 240 g hladkej múky
- 100 g masla
- 1 prášok do pečiva
- 120 g cukru
- Plnka :
- 500 g tvarohu
- 3 vajcia
- 80 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- Poleva:
- 4 - 5 lyžíc kyslej smotany
- 0,5 plechovky kondenzovaného mlieka
- 50 ml smotany na varenie
- 50 g tmavej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Začneme prípravou cesta: do misy nasypeme preosiatu múku, pridáme maslo nakrájané na kúsky. Rozdrvte rukami na omrvinky. Pridajte pol pohára cukru, prášok do pečiva a znova pretrite rukami.
2. Krok
Do misky kuchynského robota vložte tvaroh ,cukor, vanilkový cukor a vajcia. Všetky ingrediencie vyšľaháme do hladka. Formu vyložte pergamenom. Múčnu zmes rozdelíme na 3 časti, tvarohovú hmotu na 2. Jednu časť múčnej strúhanky nasypeme na dno a uhladíme. Na vrch nalejeme polovicu tvarohovej zmesi.
3. Krok
Na vrch uložíme opäť druhú časť múčnej strúhanky a zalejeme druhou časťou tvarohovej hmoty. Tvarohovú zmes prikryjeme zvyšnou múčnou zmesou. Rúru predhrejeme na 180°C a cheesecake pečieme 1 hodinu.
4. Krok
Pripravte si polevu: v miske dôkladne premiešajte kyslú smotanu a kondenzované mlieko. Smotanu zohrejeme, ale nevaríme, vložíme do nej kúsky čokolády. Po minúte vymiešame do hladka.
5. Krok
Horúci tvarohový koláč vyberte z rúry a ihneď nalejte zmes kyslej smotany a kondenzovaného mlieka. Potom pomocou čajovej lyžičky náhodne rozotrieme čokoládovú zmes a pomocou drevenej špajle urobíme pruhy.
6. Krok
Tvarohový koláč úplne ochlaďte a až potom ho vyberte z formy a položte na tácku..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
314 videní