- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- omáčka
- Majonéza bez vajec s ponorným mixérom
Majonéza bez vajec s ponorným mixérom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 200 ml oleja
- 100 ml mlieka
- 1,5 lyžice jablčného octu , alebo bieleho vína
- 0,5 lyžičky horčice
- soľ podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Nalejte olej do vysokého pohára dodávaného s ponorným mixérom. Nalejte mlieko. Keďže kvapaliny majú rôznu hustotu, oddelia sa.. Ponorný mixér ponorte do pohára a začnite šľahať. Mlieko a olej sa hneď spoja, hmota zbelie. Ako budete šľahať, začne hustnúť. Ako veľmi omáčka okamžite zhustne, závisí od druhu oleja, ktorý použijete, a od obsahu tuku v mlieku. Moja majonéza okamžite nezhustla, nezľaknite sa, neskôr sa vyšľahá..Bude len šľahať o trochu dlhšie.. Pridajte horčicu, soľ, ocot. Namiesto octu je vhodné aj biele víno alebo citrónová šťava. Majonézu znova prešľahajte mixérom. Ak je tekutá, nalejte trochu viac rastlinného oleja tenkým prúdom na požadovanú hustotu. Hotovú omáčku preložíme do sklenenej nádoby a dáme do chladničky. Môže sa skladovať dlhšie ako zvyčajne, pretože neobsahuje surové vajcia. Ale stále je lepšie pripraviť ju v malých porciách - čerstvá majonéza je chutnejšia. Použite ju do šalátov alebo podávajte s inými jedlami ako omáčku. Dobrú chuť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
511 videní