- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Malinové rezy s bielou čokoládou
Malinové rezy s bielou čokoládou
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- Základ:
- 300 g maslových sušienok
- 100 g rozpusteného vychladnutého masla
- 20 ml smotany na šľahanie
- Malinový krém:
- 200 g mrazených malín
- 60 g práškového cukru
- 3,5 listu želatíny
- 250 ml smotany na šľahanie
- Krém z bielej čokolády:
- 160 g bielej čokolády
- 50 ml smotany na šľahanie
- 2 listy želatíny
- 200 ml smotany na šľahanie
- lyofilizované maliny na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Sušienky pomelieme, pridáme rozpustené maslo a smotanu a dobre premiešame. Vzniknutú hmotu rovnomerne natlačíme na dno pekáča a vložíme do chladničky.
2. Krok
Malinový krém: Želatínu namočíme do studenej vody. Vyšľaháme sladkú smotanu a dáme do chladničky. Maliny uvaríme s práškovým cukrom a počas miešania ich roztlačíme vidličkou. Necháme trochu vychladnúť a pridáme vyžmýkané želatínové plátky. Miešajte, aby sa želatína rozpustila. Ochlaďte na izbovú teplotu. Do malín vmiešame vareškou šľahačku. Krém rovnomerne rozotrieme na sušienkový základ a dáme stuhnúť do chladničky.
3. Krok
Krém z bielej čokolády: Želatínu namočíme do studenej vody. Vyšľaháme 200 ml smotany a dáme do chladničky. Čokoládu a 50 ml sladkej smotany rozpustíme nad parou. Vyžmýkané želatínové plátky rozpustíme v teplej čokoláde a čokoládu ochladíme na izbovú teplotu. Nakoniec vareškou vmiešame šľahačku a mrazom sušené maliny. Krém z bielej čokolády rovnomerne rozotrieme na malinový krém. Posypeme nadrobno nakrájanými lyofilizovanými malinami. Chladíme aspoň 4 hodiny. Potom nakrájame na rezy alebo kocky .
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3049 videní