Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mango rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mangovo tvarohovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min

Čokoládová piškóta:

  • 100 g tmavej čokolády
  • 115 g masla
  • 2 veľké vajcia
  • 115 g hladkej múky
  • 180 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Tvarohová vrstva:

  • 500 g tvarohu 
  • 250 g syra mascarpone
  • 100 g smotany na šľahanie 30%
  • 50 g kryštálového cukru
  • 50 g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica želatíny
  • 80 ml vriacej vody
  • 2 polievkové lyžice jemne nakrájaného manga 
Mangová pena:

  • 250 g manga (čerstvého alebo konzervovaného)
  • 1 polievková lyžica želatíny
  • 80 ml vriacej vody

Plech 23 x 27 cm

Príprava

1

V hrnci rozpustite maslo . Pridajte nalámanú čokoládu, na pár minút odstavte a miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

Odložíme nabok vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom, kým nebudú svetlé a nadýchané, potom pomaly prilievame vychladnutú čokoládu. Postupne pridávame preosiatu múku a na nízkej rýchlosti mixérom miešame. Cesto vylejeme do formy (23 x 27 cm) vystlanej papierom na pečenie alebo vymastenej maslom a vysypanej múkou. Piškótu vložíme do rúry predhriatej na 180°C na cca 15 minút, potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

2

Urobte tvarohovú hmotu. Želatínu rozpustíme vo vriacej vode a necháme vychladnúť. Vo veľkej mise vyšľaháme tvaroh so syrom mascarpone a asi 50 g cukru. V samostatnej miske vyšľaháme studenú smotanu na šľahanie dotuha a zafixujeme práškovým cukrom. Spojte smotanovú a tvarohovú zmes. Jemne premiešame odspodu nahor (aby sme hmotu nepripravili o nadýchanosť) a podľa potreby pridáme ešte práškový cukor alebo citrónovú šťavu. Pridáme nadrobno nakrájané mango, nakoniec pridáme zahusťujúcu želatínu a všetko dôkladne premiešame. Tvarohovú zmes vylejeme na čokoládovú piškótu, uhladíme a dáme na 1-2 hodiny do chladničky stuhnúť.

3

Na vytvorenie ovocnej vrstvy rozpustíme želatínu vo vriacej vode a necháme vychladnúť. Potom rozmixujte dužinu z manga a tenkým prúdom nalejte želatínu do hmoty. Premiešame a vylejeme na stuhnutú tvarohovú hmotu. Vložte mangový cheesecake späť do chladničky na niekoľko hodín alebo cez noc.

reklama:
reklama:
reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1512 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.