Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Marhuľové dunajské vlny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Marhulove dunajske vlny.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta : plech 23 x 36
  • 4 vajcia + 4 bielka
  • 200 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 125 ml mlieka
  • 30 g kakaa
  • 400 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 275 g polovičiek marhúľ z kompótu
  • trochu masla a múky na plech
  • Krém:
  • 4 žĺtky
  • 150 g cukru
  • kôra z citróna
  • 500 ml mlieka
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 200 g masla
  • štipka soli
  • Poleva :
  • 200 g horkej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zapneme rúru na 180°C a pripravíme si plech, ktorý vymastíme mäkkým maslom a vysypeme múkou. Polovičky marhúľ sceďte z kompótu v sitku.

2. Krok

Vezmeme dve misky a oddelíme bielky od žĺtkov, zo 4 vajec. Žĺtky odložíme bokom, aby sme ich mohli použiť do krému. Na 4 bielka pridáme 4 celé vajcia, štipku soli a cukor. Mixérom ich energicky miešame, kým sa cukor nerozpustí. Do výsledného zloženia zapracujeme aj mäkké maslo, potom postupne pridávame preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Na záver pridáme mlieko a zmes dobre premiešame.

3. Krok

Výsledné cesto rozdelíme na dve približne rovnaké časti Prvú časť rozložte na pripravený plech. Rovnomerne urovnáme na povrchu. Do druhej časti cesta pridáme kakaový prášok zriedený s lyžicou mlieka. Cesto premiešame a rozotrieme na bledé cesto.. Navrch poukladáme dobre odkvapkané polovice marhúľ a jemne ich vtlačíme do cesta. Plech vložte do rúry a pečte pri180°C, 35-40 minút, alebo kým neprejde testom špáradla.

4. Krok

Pripravíme si krém s citrónovou príchuťou Žĺtky a veľmi jemne nastrúhanú citrónovú kôru posypte štipkou soli a dobre vyšľahajte. Potom pridáme cukor a opäť šľaháme, kým sa nerozpustí. Pridáme trochu mlieka, zmes premiešame, potom pridáme škrob a opäť premiešame. Nalejte zmes tenkým prúdom do zvyšku mlieka, intenzívne premiešajte, až kým nebude homogénna.

5. Krok

Misku preložíme do parného kúpeľa a za stáleho miešania krém varíme na miernom ohni, kým nezhustne ako puding. Priamo na krém položíme potravinovú fóliu a necháme vychladnúť. Po úplnom vychladnutí postupne pridávame mäkké maslo. Vychladnutú piškótu natrieme krémom a tácku s Dunajskými vlnami vložíme asi na hodinu do chladu.

6. Krok

Zohriatu tekutú smotanu dáme do misky nad parný kúpeľ. Nenecháme dosiahnuť bod varu, ale varíme len dovtedy, kým prst vydrží teplotu. Vypnite oheň a pridajte čokoládu nalámanú na malé kúsky. Intenzívne miešame vareškou, kým sa čokoláda nerozpustí a glazúra zhomogenizuje. Necháme 5 minút temperovať a potom mierne horúce rozotrieme na krém s citrónovou príchuťou. Koláč opäť dáme do chladničky, kým čokoládová poleva nestuhne. Vidličkou vytvorte nad glazúrou vlnité pruhy simulujúce vlny Dunaja. Koláč Dunajských vĺn potom môžeme porciovať .

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

167 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.