- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Marokánky s medom
Marokánky s medom
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Marokánky sú lahodné, mäkké koláčiky, ktoré sú plné sušeného ovocia a rôznych orechov. Ide o skvelé vianočné pečivo. Ak chcete vyskúšať prípravu marokánok aj doma, postupujte podľa nášho receptu.
Suroviny
- 100 g šľahačkovej smotany
- 200 g cukru
- 5 lyžičiek medu
- 80 g masla
- 75 g hladkej múky
- 200 g orechov (vlašské, arašidy)
- hrozienka
- Brusnice
- ďatle
- Na polevu:
- Čokoláda na varenie
- Maslo
Postup prípravy
1. Krok
Najprv v panvici rozpustíme maslo spolu so smotanou, následne pridáme cukor a med. Zmes necháme zovrieť a neustále miešame. Potom pridáme múku a miešame, až vznikne hustejšia hmota, aby sa nepripálila.
2. Krok
Do vzniknutej kaše pridáme nakrájané orechy (môžu byť väčšie alebo menšie kúsky podľa preferencie), hrozienka, brusnice a nakrájané datle. Všetko dôkladne premiešame a odstavíme z ohňa.
3. Krok
Na plech si pripravíme papier na pečenie.
4. Krok
Z hmoty formujeme malé placky alebo hromádky. Môžeme si pomôcť tým, že namočíme prsty do vody, aby sa s hmotou lepšie pracovalo. Hromádky by nemali byť príliš blízko seba, keďže sa počas pečenia môžu roztiecť.
5. Krok
Plech vložíme do predhriatej rúry (170 °C) a pečieme asi 15–20 minút. Čas pečenia závisí od toho, či chcete marokánky chrumkavé alebo mäkké a vláčne.
6. Krok
Po vychladnutí marokánky natrieme zospodu roztopenou čokoládou s maslom alebo použijeme hotovú čokoládovú polevu.
Tento recept vám prinesie chutné a voňavé marokánky, ktoré sú ideálnou pochúťkou pre sviatočné dni.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8 videní