Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Marokánky s medom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Marokánky s medom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Marokánky s medom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Marokánky sú lahodné, mäkké koláčiky, ktoré sú plné sušeného ovocia a rôznych orechov. Ide o skvelé vianočné pečivo. Ak chcete vyskúšať prípravu marokánok aj doma, postupujte podľa nášho receptu.

reklama:

Suroviny

  • 100 g šľahačkovej smotany
  • 200 g cukru
  • 5 lyžičiek medu
  • 80 g masla
  • 75 g hladkej múky
  • 200 g orechov (vlašské, arašidy)
  • hrozienka
  • Brusnice
  • ďatle
  • Na polevu:
  • Čokoláda na varenie
  • Maslo
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv v panvici rozpustíme maslo spolu so smotanou, následne pridáme cukor a med. Zmes necháme zovrieť a neustále miešame. Potom pridáme múku a miešame, až vznikne hustejšia hmota, aby sa nepripálila.

2. Krok

Do vzniknutej kaše pridáme nakrájané orechy (môžu byť väčšie alebo menšie kúsky podľa preferencie), hrozienka, brusnice a nakrájané datle. Všetko dôkladne premiešame a odstavíme z ohňa.

3. Krok

Na plech si pripravíme papier na pečenie.

4. Krok

Z hmoty formujeme malé placky alebo hromádky. Môžeme si pomôcť tým, že namočíme prsty do vody, aby sa s hmotou lepšie pracovalo. Hromádky by nemali byť príliš blízko seba, keďže sa počas pečenia môžu roztiecť.

5. Krok

Plech vložíme do predhriatej rúry (170 °C) a pečieme asi 15–20 minút. Čas pečenia závisí od toho, či chcete marokánky chrumkavé alebo mäkké a vláčne.

6. Krok

Po vychladnutí marokánky natrieme zospodu roztopenou čokoládou s maslom alebo použijeme hotovú čokoládovú polevu.

reklama:

Tento recept vám prinesie chutné a voňavé marokánky, ktoré sú ideálnou pochúťkou pre sviatočné dni.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.