- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Medová roláda je taká jemná že sa topí v ústach
Medová roláda je taká jemná že sa topí v ústach
- Kusov: 2
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Medové cesto :
- 150 g medu
- 40 g cukru
- 50 g masla
- 70 g kyslej smotany
- 1 vajce
- 150 g hladkej múky
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- Krém:
- 600 g kyslej smotany
- 140 g tvarohu
- 90 g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Do kastróla som hodila kúsok masla a pridala prírodný med. Nasypeme kryštálový cukor a za stáleho miešania všetko roztopíme na sporáku. Do kyslej smotany nalejte lyžicu sódy a premiešajte. Pridajte k medovej tekutine za miešania stierkou. Hmota začne silno peniť a potom sa upokojí..
2. Krok
Varte na miernom ohni, kým nedosiahne karamelovú farbu. Do vychladnutej hmoty zašľaháme jedno vajce a vyšľaháme metličkou. Potom preosejeme múku a miešame do hladka. Polovicu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie . Stierkou po celej ploche uhladíme a dáme piecť do rúry na 180°C na 10 minút. Druhý plát som piekla rovnakým spôsobom.
3. Krok
Môj krém je jednoduchý: zmiešam kyslú smotanu, smotanový syr alebo tvaroh a práškový cukor.
4. Krok
Idem robiť roládu.. Najskôr si z plátov cesta odrežeme suché okraje..Všetko som dobre natrela vzniknutým krémom a navrch som nasypala na kocky nakrájané slivky a nasekané vlašské orechy. Roládu som pevne zvinula.. Vrch som tiež potrela jemne krémom a posypala som mrveničkou z odrezkov..
5. Krok
Roláda potrebuje čas aby dobre zmäkla najlepšie cez noc..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1559 videní