Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Medová roláda je taká jemná že sa topí v ústach

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Medova rolada.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 2
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Medové cesto :
  • 150 g medu
  • 40 g cukru
  • 50 g masla
  • 70 g kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 150 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • Krém:
  • 600 g kyslej smotany
  • 140 g tvarohu
  • 90 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do kastróla som hodila kúsok masla a pridala prírodný med. Nasypeme kryštálový cukor a za stáleho miešania všetko roztopíme na sporáku. Do kyslej smotany nalejte lyžicu sódy a premiešajte. Pridajte k medovej tekutine za miešania stierkou. Hmota začne silno peniť a potom sa upokojí..

2. Krok

Varte na miernom ohni, kým nedosiahne karamelovú farbu. Do vychladnutej hmoty zašľaháme jedno vajce a vyšľaháme metličkou. Potom preosejeme múku a miešame do hladka. Polovicu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie . Stierkou po celej ploche uhladíme a dáme piecť do rúry na 180°C na 10 minút. Druhý plát som piekla rovnakým spôsobom.

3. Krok

Môj krém je jednoduchý: zmiešam kyslú smotanu, smotanový syr alebo tvaroh a práškový cukor.

4. Krok

Idem robiť roládu.. Najskôr si z plátov cesta odrežeme suché okraje..Všetko som dobre natrela vzniknutým krémom a navrch som nasypala na kocky nakrájané slivky a nasekané vlašské orechy. Roládu som pevne zvinula.. Vrch som tiež potrela jemne krémom a posypala som mrveničkou z odrezkov..

5. Krok

Roláda potrebuje čas aby dobre zmäkla najlepšie cez noc..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1963 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.