Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medovníčky s čokoládou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cokoladove medovniky.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
slatkisvijet.com
  • Kusov: 50
  • Porcií: 50
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Perníkové cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 1 perníkový kypriaci prášok
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 150 g medu
  • 50 g masla
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice teplej vody
  • strúhaná kôra z polovice pomaranča
  • čokoládová poleva:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 50 g masla
  • 1 lyžica oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na miernom ohni rozpustíme med a maslo a necháme mierne vychladnúť. Pridáme vajíčka a všetko dobre vyšľaháme metličkou.

2. Krok

Vo väčšej miske zmiešame múku, cukor, škoricu a perníkový kypriaci prášok. Pridajte zmes medu, masla a vajec, teplú vodu a nastrúhanú pomarančovú kôru a vypracujte hladké cesto.

3. Krok

Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte hodinu v chladničke. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme perníčky požadovaných tvarov.

4. Krok

Medovníky poukladáme na plech pokrytý mastným papierom a pečieme 10-12 minút pri teplote 180°C. Dávajte pozor, aby ste ich nedávali veľmi pri seba , lebo narastú.. Medovníky sú rýchlo upečené. Že sú hotové, uvidíte, keď naberú zlatožltú farbu a sú stále jemné na dotyk.

5. Krok

Upečené perníky vyberte z rúry a nechajte ich aspoň päť minút vychladnúť na plechu, potom ich môžete preložiť na iný plech a nechať úplne vychladnúť.

6. Krok

Vychladnutý perník namáčame do čokoládovej polevy a poukladáme na plech, kým čokoláda nestuhne. Na prípravu čokoládovej polevy roztopte čokoládu spolu s maslom a olejom na miernom ohni.

reklama:
čokoládový perník
slatkisvijet.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1376 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.