Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Medovníkové sušienky s čokoládovou náplňou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medovnikove susienky s cokoladovou naplnou.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • Sušienky:
  • 200 g masla
  • 90 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 190 g hladkej
  • 10 g kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka muškátového orieška
  • štipka mletých klinčekov
  • štipka soli
  • 1 lyžica medu
  • Čokoládová náplň:
  • 230 ml mlieka
  • 10 g kukuričného škrobu
  • 40 g kakaa
  • 80 g cukru
  • 24 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Sušienky: Všetky ingrediencie musia mať rovnakú izbovú teplotu. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do bieleho a nadýchaného krému. Pridajte vajíčko. Pokračujte v šľahaní. Zvlášť preosejeme múku s práškom do pečiva, kakaom, korením a soľou a postupne pridávame k maslovej zmesi. Cesto bude husté, ale poddajné na plnenie formičiek alebo striekanie cukrárskym vreckom.

2. Krok

Silikónové formičky na drobné pečivo naplníme cestom. Povrch uhladíme špachtľou. Zakryte potravinovou fóliou a vložte na niekoľko hodín do mrazničky. Rúru predhrejeme na 180°C. Plech vystelieme papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou. Odstráňte zmrazené koláčiky z foriem a rozdeľte ich na plech na pečenie . Ihneď vložíme do rúry a pečieme +- 15 minút v závislosti od veľkosti a vlastností rúry do zlatista. Hotové sušienky úplne ochlaďte.

3. Krok

Čokoládová plnka: Zmiešajte všetky suché ingrediencie v malom hrnci. Pomaly prilievajte mlieko a stále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Pridajte kúsky masla a dajte na oheň. Za stáleho miešania hmotu varíme do zhustnutia. Hmota bude lesklá a hladká. Odstráňte z tepla, nalejte do inej nádoby, prikryte potravinovou fóliou a nechajte mierne vychladnúť. Potom vložte do chladničky na niekoľko hodín.

4. Krok

Vychladnutú plnku preložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou tryskou a nanesieme na polovicu sušienok. Prikryjeme zvyšnými polovicami a zľahka zatlačíme, aby sa lepšie spojili. Ak chcete, posypte škoricou a/alebo práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

795 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.