Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Millefoglie al cioccolato

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
DSC_0159
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 3min
  • Hotové Za: 30min

Millefoglie je taliansky ľahký, rýchly a chutný dezertík. V preklade to znamená „tisíc lístkov“ a preto ho najčastejšie môžme vidieť v podobe s lístkovým cestom, ale tiež sa objavuje s čokoládou či treným cestom.

reklama:

Suroviny

  • 100 g horká čokoláda
  • 250 ml šľahačka
  • 2 PL cukor
  • 200 g jahody
  • mäta
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli ( môžme pridať aj 50g masla) a vylejeme na papier na pečenie potretý olejom a necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí krájame s teplým nožom obdĺžniky (cca 5x10 cm). Z jednej čokolády vyjde 12 kúskov. V miske vymiešame šľahačku s nakrájanými jahodami. Potom už len plátok čokolády položíme na tanier, potrieme šľahačkou a postup zopakujeme. Na vrch dáme jahody, mätu a posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.7 / 5)

37 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

50693 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.