Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Monte torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Monte torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • korpus:
  • 150 g pečených lieskových orieškov
  • 6 bielkov
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • Plnka:
  • 6 žĺtkov
  • 100 g cukru
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 l mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g margarínu alebo masla
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g nutelly
  • 150 g maslových sušienok
  • 100 g čokolády na varenie
  • šľahačka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pečené oriešky zmixujeme ale nie na jemno ale na hrubšie časti.

2. Krok

Vyšľaháme bielky najskôr so štipkou soli, potom k nim pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh..

3. Krok

Na dno tortovej formy 26 priemer dáme papier na pečenie a vysypeme oriešky.Tie zalejeme bielkovým snehom.Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 10 minút.

4. Krok

Upečený korpus vyberieme z formy vyklopíme a vrátime do formy orieškami navrch.

5. Krok

Dáme si variť 800 ml mlieka s vanilkovým cukrom a s cukrom.V ostatnom mlieku rozmiešame žĺtky, vanilkové pudingy a múku..Zmes potom zavaríme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý krém.

6. Krok

Uvarený krém necháme úplne vychladnúť.Potom si vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a po lyžiciach k maslu pridávame vychladnutý pudingový krém.Vyšľaháme do hladka.Potom výslednú plnku rozdelíme na dve časti.

7. Krok

Do jednej časti plnky vmiešame roztopenú a vychladnutú čokoládu ..

8. Krok

Zohrejeme si v mikrovlnke nutelu.Potom ju ľahšie rozotrieme na korpus..Nutelovú vrstvu posypeme sušienkami ktoré si rozmixujeme na strúhanku.

9. Krok

Teraz potrieme celý povrch vanilkovým krémom.Znovu posypeme sušienkovou strúhankou a potrieme čokoládovým krémom.

10. Krok

Takto pripravenú tortu dáme do chladničky na pár hodín zatuhnúť (najlepšie na noc)

11. Krok

Na druhý deň len vyšľaháme tuhú šľahačku a navrstvíme ju na tortu..vrch môžete prizdobiť podľa vlastnej fantázie, alebo len tortu posypte nastrúhanou čokoládou alebo kakaovým práškom...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.9 / 5)

7 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14339 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.