- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- morčacie
- Morčacia roláda plnená slivkami a vlašskými orechmi
Morčacia roláda plnená slivkami a vlašskými orechmi
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1,2 kg morčacích pŕs
- 350 g sušených sliviek
- 150 g vlašských orechov
- 100 g lieskových orechov
- 1 lyžica oleja
- soľ a mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- 2 lyžice prepusteného masla
- 400 ml mäsového vývaru
- lístky bazalky na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Dôkladne umyte morčacie prsia a osušte. Sušené slivky, vlašské a lieskové orechy nasekáme nahrubo a zmiešame s olejom.
2. Krok
Morčacie prsia pozdĺžne prekrojíme, naklepeme a dochutíme soľou a korením. Na vrch natrieme slivkovo-orechovú zmes a mäso opäť opatrne zvinieme. Ochutíme paprikou a zaistíme špáradlami.
3. Krok
Vo veľkom pekáči rozohrejeme prepustené maslo a roládu na ňom opečieme. Zalejeme mäsovým vývarom a necháme pod pokrievkou dusiť na strednom ohni asi 50 minút.
4. Krok
Medzitým si predhrejeme rúru na 180°C (horný/spodný ohrev). Potom necháme mäso piecť v pekáči bez pokrievky v rúre ďalších 10 minút. Vyberte z rúry, nakrájajte na plátky, ozdobte lístkami bazalky a podávajte.
K morčacej roláde plnenej slivkami a vlašskými orechmi sa ako príloha odporúčajú krokety a brokolica alebo šalát.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
36 videní