Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Musaka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
151_7_s 1 1.jpg
10
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 1:20 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod

151_0_s.jpg 151_1_s.jpg 151_2_s.jpg 151_3_s.jpg 151_4_s.jpg 151_5_s.jpg 151_6_s.jpg 151_7_s 1.jpg

 

 

 

reklama:

Suroviny

  • 600 g baklažánov
  • 80 ml olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 600 g mletého hovädzieho mäsa
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • 400 g paradajok
  • soľ
  • hnedý cukor
  • 600 g zemiakov
  • 500 ml mlieka
  • 40 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • muškátový oriešok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Baklažán nakrájame na hrubšie plátky 1-1,5 cm, ktoré sú rozložíme na plech a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre 180 °C 30 minút domäkka.

2. Krok

Cibuľu si nakrájame na jemno a orestujeme na troche oleja, potom k nej pridáme mleté mäso a restujeme až pokým mäso nestratí ružovú farbu a nezatiahne sa..

3. Krok

potom osolíme a okoreníme a podlejeme vínom.Varíme cca 20 minút nezakryté..Medzitým si oblanšírujeme paradajky..Narežem na koži do kríža a vhodíme do vriacej vody..Necháme 30 sekúnd a vyberieme..Potom ich ľahko zbavíme kože..

4. Krok

Paradajky potom nakrájame na menšie kocky , alebo vymixujeme a pridáme k mäsku..Znova ochutíme soľou a povaríme znova 20 minút..Potom okoreníme a ak sa vám zdá omáčka od paradajok kyslá môžete pridať aj hnedý cukor.Potom vypnite zdroj tepla.

5. Krok

očistíme si zemiaky a nakrájame na plátky 0,5 cm hrubé.zemiaky dáme zapiecť na 30 minút do rúry..

6. Krok

na vrstvu zemiakov príde vrstva mletého mäsa ,a nakoniec plátky baklažánov..

7. Krok

Všetko prelejeme bešamelom ktorý si pripravíme opražením múky na masle , a zaliatím mliekom..Omáčku prevaríme, ochutíme soľou korením a muškátovým orieškom..

8. Krok

Po preliatí musaky bešamelom, ju vložíme do vyhriatej rúry a pečiem ju pri 190°C 30 - 40 minút..Pred podávaním môžete posypať nastrúhaným tvrdým syrom...

9. Krok

Podáva sa aj horúca ale zvykne sa jedávať aj studená..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7005 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.