Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nadýchaná bábovka s lekvárom a kokosom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchaná bábovka s lekvárom a kokosom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchaná bábovka s lekvárom a kokosom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Chcete si spríjemniť nedeľné popoludnie niečím sladkým ku káve? Vyskúšajte túto netradičnú, ale neuveriteľne chutnú bábovku. Slivkový lekvár jej dodá šťavnatosť, škorica krásnu arómu, kakao jemnú horkosť a kokos príjemnú štruktúru. Výsledok vás milo prekvapí – bábovka je mäkučká, vláčna a chutí skvele ešte aj na druhý deň.

reklama:

Suroviny

  • 2 celé vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 4 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 180 g slivkového lekváru
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 3 čajové lyžičky kakaa
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 250 ml mlieka
  • maslo a hrubá múka na prípravu formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme formu – dôkladne ju potrieme maslom a vysypeme múkou, aby išla bábovka po upečení ľahko vyklopiť. Rúru si zároveň predhrejeme na 170 °C.

2. Krok

Vo väčšej mise vyšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej peny – potrvá to pár minút, ale výsledok stojí za to.

3. Krok

Do zmesi postupne primiešame olej, slivkový lekvár a sypké suroviny – teda preosiatu múku, sódu, kakao, kokos a škoricu. Na záver prilejeme mlieko a všetko poriadne vymiešame do hladka.

4. Krok

Cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme približne 50 minút. Všetky rúry pečú trochu inak, preto odporúčam ku koncu kontrolovať drevenou špajľou – ak vyjde z cesta čistá, máte hotovo.

5. Krok

Po upečení necháme bábovku ešte pár minút odpočívať vo forme, potom ju opatrne vyklopíme a necháme vychladnúť na mriežke. Pred podávaním môžeme jemne pocukrovať.

reklama:

Ak chcete ešte viac prehĺbiť chuť, môžete do cesta pridať aj hrsť nasekaných orechov alebo kúsky horkej čokolády. Ale aj v základnej verzii je táto bábovka malým domácim zázrakom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

59 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.