Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nadýchané jahodové knedle z kysnutého cesta

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchané jahodové knedle z kysnutého cesta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchané jahodové knedle z kysnutého cesta Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Nie je veľa jedál, ktoré dokážu vyčariť úsmev na tvári tak ľahko ako sladké jahodové knedle. Každému z nás pripomenú detstvo a vôňu kuchyne starých mám, ktoré ich vždy pripravovali s láskou. Dnes si ich však môžete pripraviť aj sami — a vôbec to nie je zložité. Stačí trocha trpezlivosti a výsledok vás odmení jemnosťou a ľahkosťou, akú majú len domáce knedle.

reklama:

Suroviny

  • 230 ml vlažného mlieka
  • 1 žĺtok
  • 25 g čerstvého droždia
  • 2 lyžičky práškového cukru
  • 4 lyžičky roztopeného masla
  • 1 lyžičku soli
  • 500 g hrubej múky
  • jahody podľa veľkosti a chuti
  • Na servírovanie:
  • strúhaný tvrdý tvaroh
  • práškový cukor
  • roztopené maslo
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite prípravou cesta. Do misky vlejte mlieko, pridajte cukor, droždie a žĺtok. Dobre premiešajte, aby sa droždie rozpustilo. Potom prisypte múku, soľ a roztopené maslo. Cesto môžete miesiť ručne, v kuchynskom robote alebo ho zveriť domácej pekárni. Hlavné je, aby bolo hladké a pružné. Nechajte ho zakryté kysnúť približne hodinu na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.

2. Krok

Keď cesto krásne vykysne, rozdeľte ho na rovnaké kúsky. Každý jemne roztlačte do placky a do stredu vložte suchú, očistenú jahodu. Okraje dôkladne uzatvorte a vytvarujte guľku, aby ovocie zostalo ukryté vo vnútri.

3. Krok

Pripravené knedle rozložte spojom nadol na dosku alebo tácku, prikryte utierkou a nechajte ešte asi 20 minút podkysnúť.

4. Krok

Medzitým priveďte do varu veľký hrniec vody, ktorú mierne osolíte. Knedle do nej vkladajte opatrne a varte najprv 5 minút pod pokrievkou. Následne pokrievku zložte a nechajte dovariť ďalšie 3 minúty. Keď sú hotové, ihneď ich prepichnite vidličkou alebo špajľou, aby sa para mohla uvoľniť a knedle nespadli.

5. Krok

Na tanier naaranžujte horúce knedle, bohato ich posypte strúhaným tvarohom zmiešaným s práškovým cukrom a nezabudnite ich zaliať roztopeným maslom. Takto pripravené knedle sú jemné, voňavé a doslova sa rozplývajú na jazyku.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

57 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.