Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najlepšie cesto na pečené buchty

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Cesto na buchty.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 100 g masla
  • 7 lyžičiek cukru
  • 1 sušené droždie
  • 500 g hladkej múky
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku vopred preosejte cez sito 1-2 krát, aby ste ju obohatili kyslíkom. Vďaka tomu bude hotové cesto a výrobky z neho vzdušnejšie a vláčnejšie.

2. Krok

V prvom rade si pripravíme kvások. Zahrejte mlieko do teplého stavu (35-40°C) a nalejte do priestrannej misky. Do mlieka pridáme suché droždie, 2 lyžice cukru a 3-4 lyžice múky. Všetko premiešame, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 15-20 minút. Keď sa na povrchu objavia bubliny, môžete začať pracovať .

3. Krok

Kým kvások kysne, rozpustíme maslo a necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu. Roztopené maslo vlejeme do pripraveného cesta. Pridáme vajíčko a soľ. premiešame. Postupne pridávame preosiatu múku a vymiesime cesto. Pri množstve múky sa riaďte konzistenciou cesta. Keď sa už cesto dáva do hrudky, môžete si ruky natrieť rastlinným olejom bude sa vám lepšie miesiť.

4. Krok

Hotové cesto v miske prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto na 1 hodinu, aby nakyslo. Keď nakysne a bude mať 2 násobný objem môžete začať robiť buchty.

5. Krok

Buchty plníme podľa chuti , ukladáme ich do olejom vymastenej formy a necháme ich ešte podkysnúť aspoň 15 minút. Potom ich potrieme žĺtkom , a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 25 - 30 minút.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

405 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.