- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- lievance
- Nekysnuté lievance s tvarohom
Nekysnuté lievance s tvarohom
- Čas Prípravy: 5min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 0min
Ak hľadáte raňajky, ktoré vás zasýtia na celé dopoludnie a poskytnú energiu aj pri tréningu, kefírové lievance s tvarohom a banánmi sú ideálnou voľbou. Okrem toho, že sú jemné a nadýchané, pripravíte ich za pár minút, a to bez pridávania nepotrebných jednoduchých cukrov, ktoré vaše telo nemá v tomto prípade v pláne využiť.
Suroviny
- Na lievance:
- 1 vajce
- 1 polievková lyžica čakankového sirupu
- 250 ml kefíru
- 250 g špaldovej múky
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 50 g masla
- Na podávanie:
- 250 g plnotučného tvarohu
- 50 g horkej čokolády (60 %)
- 2 banány
- 1 čajová lyžička čakankového sirupu
Postup prípravy
1. Krok
Tvarohová zmes: Tvaroh oslaďte trochou čakankového sirupu a zmiešajte s nastrúhanou alebo roztopenou čokoládou. Potom ho odložte na neskoršie použitie.
2. Krok
Cesto na lievance: Vaječnú zmes vyšľahajte s čakankovým sirupom a kefírom. Do tejto zmesi pridajte špaldovú múku, prášok do pečiva a jedlú sódu. Všetko dôkladne premiešajte, aby vzniklo husté cesto.
3. Krok
Pečenie lievancov: Na veľkej nepriľnavej panvici roztopte trochu masla a pomocou lyžice vytvárajte malé lievance. Čím menšie budú, tým lepšie sa vám budú obracať. Lievance pečte z oboch strán dozlatista.
4. Krok
Podávanie: Hotové lievance podávajte s čokoládovým tvarohom a plátkami banánov. Môžete si ich doplniť ďalším sladidlom, ak máte chuť.
Tieto lievance sú skutočne sýte, takže si ich môžete vychutnať nielen na raňajky, ale aj ako sladký obed, a to so spomienkami na školské časy.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6 videní