Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nekysnuté lievance s tvarohom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Nekysnuté lievance s tvarohom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nekysnuté lievance s tvarohom Foto: www.freepik.com
  • Čas Prípravy: 5min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte raňajky, ktoré vás zasýtia na celé dopoludnie a poskytnú energiu aj pri tréningu, kefírové lievance s tvarohom a banánmi sú ideálnou voľbou. Okrem toho, že sú jemné a nadýchané, pripravíte ich za pár minút, a to bez pridávania nepotrebných jednoduchých cukrov, ktoré vaše telo nemá v tomto prípade v pláne využiť.

reklama:

Suroviny

  • Na lievance:
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica čakankového sirupu
  • 250 ml kefíru
  • 250 g špaldovej múky
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 50 g masla
  • Na podávanie:
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 50 g horkej čokolády (60 %)
  • 2 banány
  • 1 čajová lyžička čakankového sirupu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tvarohová zmes: Tvaroh oslaďte trochou čakankového sirupu a zmiešajte s nastrúhanou alebo roztopenou čokoládou. Potom ho odložte na neskoršie použitie.

2. Krok

Cesto na lievance: Vaječnú zmes vyšľahajte s čakankovým sirupom a kefírom. Do tejto zmesi pridajte špaldovú múku, prášok do pečiva a jedlú sódu. Všetko dôkladne premiešajte, aby vzniklo husté cesto.

3. Krok

Pečenie lievancov: Na veľkej nepriľnavej panvici roztopte trochu masla a pomocou lyžice vytvárajte malé lievance. Čím menšie budú, tým lepšie sa vám budú obracať. Lievance pečte z oboch strán dozlatista.

4. Krok

Podávanie: Hotové lievance podávajte s čokoládovým tvarohom a plátkami banánov. Môžete si ich doplniť ďalším sladidlom, ak máte chuť.

reklama:

Tieto lievance sú skutočne sýte, takže si ich môžete vychutnať nielen na raňajky, ale aj ako sladký obed, a to so spomienkami na školské časy.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.