Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nekysnuté lievance s tvarohom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Nekysnuté lievance s tvarohom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nekysnuté lievance s tvarohom Foto: www.freepik.com
  • Čas Prípravy: 5min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte raňajky, ktoré vás zasýtia na celé dopoludnie a poskytnú energiu aj pri tréningu, kefírové lievance s tvarohom a banánmi sú ideálnou voľbou. Okrem toho, že sú jemné a nadýchané, pripravíte ich za pár minút, a to bez pridávania nepotrebných jednoduchých cukrov, ktoré vaše telo nemá v tomto prípade v pláne využiť.

reklama:

Suroviny

  • Na lievance:
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica čakankového sirupu
  • 250 ml kefíru
  • 250 g špaldovej múky
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 50 g masla
  • Na podávanie:
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 50 g horkej čokolády (60 %)
  • 2 banány
  • 1 čajová lyžička čakankového sirupu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tvarohová zmes: Tvaroh oslaďte trochou čakankového sirupu a zmiešajte s nastrúhanou alebo roztopenou čokoládou. Potom ho odložte na neskoršie použitie.

2. Krok

Cesto na lievance: Vaječnú zmes vyšľahajte s čakankovým sirupom a kefírom. Do tejto zmesi pridajte špaldovú múku, prášok do pečiva a jedlú sódu. Všetko dôkladne premiešajte, aby vzniklo husté cesto.

3. Krok

Pečenie lievancov: Na veľkej nepriľnavej panvici roztopte trochu masla a pomocou lyžice vytvárajte malé lievance. Čím menšie budú, tým lepšie sa vám budú obracať. Lievance pečte z oboch strán dozlatista.

4. Krok

Podávanie: Hotové lievance podávajte s čokoládovým tvarohom a plátkami banánov. Môžete si ich doplniť ďalším sladidlom, ak máte chuť.

reklama:

Tieto lievance sú skutočne sýte, takže si ich môžete vychutnať nielen na raňajky, ale aj ako sladký obed, a to so spomienkami na školské časy.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

77 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.