Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nepečená jahodová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodova torta.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:retetetimea.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 30min
Screenshot_3.jpg
reklama:

Suroviny

  • 250 g sušienok podľa chuti (vanilkové , kakaové, maslové)
  • 125 g masla
  • 2 lyžice kakaa
  • 8 lyžíc mlieka
  • 3 lyžičky rumovej esencie
  • Šľahačkový krém:
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 80 g cukru alebo 2 vanilkové cukre
  • 10 g práškovej želatíny
  • 4 - 5 lyžíc vody
  • 2 lyžičky vanilkovej esencie
  • 4 veľké jahody nakrájané na kúsky
  • Čokoládová poleva::
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g tmavej čokolády 55 % kakaa
  • Na ozdobu:
  • 7 - 8 veľkých jahôd
  • pistácie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Sušienky rozmixujeme a dáme ich do misky.Pridáme k nim kakao a rumovú arómu, rozpustené maslo a mlieko..Premiesime do mäkkej hmoty.

2. Krok

Do tortovej formy s odnímateľnou obručou 24 cm natlačíme sušienkovú hmotu na dno.Dáme do chladničky zatuhnúť.

3. Krok

Pripravíme si želatínu, namočíme ju do vody a necháme napučať..Medzitým vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom, a s vanilkovou esenciou ..6elatínu zahrejeme podľa návodu na obale, necháme mierne vychladnúť a pridáme ju k vyšľahanej šľahačke, potom pridáme aj nakrájané jahody a opäť premiešame.

4. Krok

Šľahačkový krém nanesieme na sušienkový základ a vrátime do chladničky.

5. Krok

Vo vodnom kúpeli zahrejeme smotanu a potom pridáme nalámanú čokoládu spolu rozpustíme.Necháme vychladnúť a potom nalejeme na šľahačkový krém a zarovnáme.

6. Krok

Dozdobíme jahodami podľa fantázie a nasekanými pistáciami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

949 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.