- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Nepečená jahodová torta
Nepečená jahodová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 250 g sušienok podľa chuti (vanilkové , kakaové, maslové)
- 125 g masla
- 2 lyžice kakaa
- 8 lyžíc mlieka
- 3 lyžičky rumovej esencie
- Šľahačkový krém:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 80 g cukru alebo 2 vanilkové cukre
- 10 g práškovej želatíny
- 4 - 5 lyžíc vody
- 2 lyžičky vanilkovej esencie
- 4 veľké jahody nakrájané na kúsky
- Čokoládová poleva::
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 g tmavej čokolády 55 % kakaa
- Na ozdobu:
- 7 - 8 veľkých jahôd
- pistácie
Postup prípravy
1. Krok
Sušienky rozmixujeme a dáme ich do misky.Pridáme k nim kakao a rumovú arómu, rozpustené maslo a mlieko..Premiesime do mäkkej hmoty.
2. Krok
Do tortovej formy s odnímateľnou obručou 24 cm natlačíme sušienkovú hmotu na dno.Dáme do chladničky zatuhnúť.
3. Krok
Pripravíme si želatínu, namočíme ju do vody a necháme napučať..Medzitým vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom, a s vanilkovou esenciou ..6elatínu zahrejeme podľa návodu na obale, necháme mierne vychladnúť a pridáme ju k vyšľahanej šľahačke, potom pridáme aj nakrájané jahody a opäť premiešame.
4. Krok
Šľahačkový krém nanesieme na sušienkový základ a vrátime do chladničky.
5. Krok
Vo vodnom kúpeli zahrejeme smotanu a potom pridáme nalámanú čokoládu spolu rozpustíme.Necháme vychladnúť a potom nalejeme na šľahačkový krém a zarovnáme.
6. Krok
Dozdobíme jahodami podľa fantázie a nasekanými pistáciami.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
949 videní