Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nesca rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nesca rezy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 7 bielkov
  • 4 žĺtky
  • 7 lyžíc cukru
  • 5 lyžíc mletých vlašských orechov
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • štipka soli
  • Nesca krém:
  • 3 žĺtky
  • 4 lyžice cukru
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 400 ml mlieka
  • 50 g kukuričného škrobu (Zlatého klasu )
  • 125 g masla
  • Šľahačková vrstva :
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g mascarpone
  • 2 lyžice cukru
  • 2 - 3 lyžice limetkovej šťavy
  • strúhaná čokoláda na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bielky dáme do misky a so štipkou soli vyšľaháme do peny . Postupne pridávajte cukor a miešajte, kým sa cukor nerozpustí, sneh pri dotyku vytvára hroty a lepí sa na metličku mixéra. Pridáme žĺtky, preosiatu múku a vlašské orechy. Spojte jemným miešaním zdola nahor. Vložíme na plech s papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 170°C kým nechytí na povrchu zlatistú farbu. Urobte test špáradlom.

2. Krok

Vymiešame maslo do peny. Do misky s dvojitým dnom dáme žĺtky, cukor a škrob a premiešame. Po troškách pridávajte mlieko a premiešajte. Dajte hrniec na oheň, na miernom ohni a za stáleho miešania nechajte variť, kým krém nezhustne . Potom vmiešame 2 lyžice instantnej kávy , a poriadne vymiešame.

3. Krok

Vložte misku do inej misky naplnenej studenou vodou a jemne miešajte, kým puding nevychladne. Po úplnom vychladnutí pridajte maslo a všetko spolu vyšľahajte.

4. Krok

Smotanu, mascarpone, cukor a limetkovú šťavu dáme do misky a šľaháme, kým nezískame hladký krém..

5. Krok

Zostavenie torty s ness, smotanou a orechmi Orechový plát rozrežte vodorovne na dve časti. Prvý plát, natrieme polovicou kávového krému, pekne zarovnáme, natrieme polovičným množstvom šľahačky a zarovnáme. Položte druhý plát piškóty a to isté urobte so zvyškom šľahačky. Na vrch zákuska dajte pražené vlašské orechy, mleté ​​vlašské orechy alebo nasekané karamelizované vlašské orechy. Ja som dala opražené a nasekané vlašské orechy a výborne dopĺňali sladkosť koláča. Môžete tiež nastrúhať čokoládu, alebo posypať grankom.. Je to jeden z najlepších receptov na koláče, ktoré som doteraz vyskúšala! Zákusok krájajte až po niekoľkých hodinách v chladničke, pričom po každom rezaní utrite nôž vlhkou handričkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

145 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.