Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Orechové kolieska s čokoládovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orechové kolieska s čokoládovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Orechové kolieska s čokoládovým krémom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 30
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tieto lahodné orechové kolesá s čokoládovo-kávovým krémom sú ideálnym receptom, ak hľadáte niečo špeciálne na vianočné pečenie alebo iné sviatočné príležitosti. sú výbornou možnosťou na využitie bielkov, ktoré vám zostali z iného pečenia.

reklama:

Suroviny

  • 4 bielky
  • 60 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 40 g hladkej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 100 g mletých orechov
  • štipka soli
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 g kryštálového cukru
  • celé orechy na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite tým, že bielky vyšľaháte do tuhej peny so štipkou soli. Potom postupne pridávajte práškový cukor, kým nevznikne pevná a lesklá zmes. Ďalej pridajte kakao, múku, roztopené maslo a nakoniec mleté orechy. Cesto by malo mať konzistenciu, ktorá sa ľahko tvaruje.

2. Krok

Cesto preložte do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie vytvorte kolečka s priemerom približne 3 cm. Počas pečenia sa zväčšia, preto si dajte pozor na vzdialenosti medzi nimi. Na polovicu koliečka pridajte ešte kúsok orecha ako dekoráciu. Pečte asi 20 minút pri teplote 170 °C, kým nebudú jemne zlatisté.

3. Krok

Na prípravu krému si odložte 3 lyžice smotany, v ktorých rozmiešajte instantnú kávu. V hrnci zahrejte kryštálový cukor, aby sa začal topiť a karamelizovať. Po vytvorení karamelu opatrne pridajte zvyšok smotany a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Následne pridajte nalámanú čokoládu a kávu a varte na miernom ohni, až sa zmes spojí do hladkého krému. Nechajte ju vychladnúť, ideálne cez noc v chladničke.

4. Krok

Keď je krém dobre vychladený, vyšľahajte ho do hladkého a nadýchaného krému pomocou šľahača.

5. Krok

Hotové koliečka spájajte pomocou čokoládového krému. Na každé spojte dve – jednu s orechom a druhú bez orecha.

reklama:

Tieto orechové kolieska sú skutočne lahodnou maškrtou, ktorá si získa každého, kto ju ochutná. Doprajte im čas, aby sa chuť a textúra dokonale prepojili a budete sa tešiť z neodolateľného výsledku.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

165 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.