- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Orechové polmesiace
Orechové polmesiace
- Kusov: 1
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta :
- 4 bielká
- štipka soli
- 150 g polohrubej múky
- 150 g cukru
- 100 g masla
- 150 g mletých vlašských orechov
- 1 prášok do pečiva
- Žĺtková poleva :
- 4 žĺtky
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- Orechovo čokoládový krém:
- 100 ml mlieka
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 g tmavej čokolády
- 150 g mletých vlašských orechov
- podľa chuti rumová esencia
- 100 g masla
- 50 g mletých vlašských orechov na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Piškóta : Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli. Odložíme bokom. Maslo a cukor dobre vymiešame, až kým nebude pena. Zmiešame múku, mleté vlašské orechy a prášok do pečiva. Pridajte maslový krém v 2 krokoch a dobre premiešajte. Postupne pridávajte penu z vaječných bielkov a jemne premiešajte stierkou. Plech s rozmermi 22 x 33 cm vystelieme papierom na pečenie. Zmes zlejeme, zarovnáme a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C na 25 minút.
2. Krok
Žĺtkový krém: Kým sa piškóta pečie, dobre vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom (do peny ) Po 25 minútach piškótu vyberieme z rúry , natrieme žĺtkovou polevou a vložíme späť do rúry na ďalších 15 minút na 150°C
3. Krok
Orechovo-čokoládový krém: Dáme variť mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom. Povaríme kým sa cukor nerozpustí Pridajte tmavú čokoládu. Dobre premiešajte až kým sa čokoláda nerozpustí. Odstavíme z ohňa, pridáme mleté orechy a rumovú esenciu. Dobre premiešajte. Necháme mierne vychladnúť a pridáme na kocky nakrájané maslo. Všetko spolu vyšľaháme Piškótu vyberieme z rúry, necháme 10 minút vychladnúť, potom na vrch dáme orechový krém. Zarovnajte a vrch posypte 50 g mletých vlašských orechov . Nechajte vychladnúť a potom pomocou pohára vykrajujte polmesiace. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
99 videní